- Jeg tilbød Apple å kjøpe Tesla

Elon Musk med oppsiktsvekkende påstand på Twitter.

SJEFEN SJØL: Tesla-sjef Elon Musk er kjent for å avsløre litt av hvert på Twitter. Denne gangen dreier det seg om forholdet til Apple. Foto: Aly Song / Reuters
SJEFEN SJØL: Tesla-sjef Elon Musk er kjent for å avsløre litt av hvert på Twitter. Denne gangen dreier det seg om forholdet til Apple. Foto: Aly Song / Reuters Vis mer
Publisert

Har du husket å melde deg inn i Elbil24 PRO? Det gir tilgang til de beste sakene, og en rekke gode medlemsfordeler.

(Elbil24): Det er ingen hemmelighet at Tesla opplevde en rekke store problemer under utviklingen av salgssuksessen Model 3. Så store var utfordringene i forkant av den planlagte masseproduksjonen i 2018, at Tesla-grunder Elon Musk vurderte å kvitte seg med hele selskapet, ifølge ham selv.

Hevder Apple avslo tilbud

I en oppsiktsvekkende twitter-melding påstår nemlig Musk at han, da dagene var som mørkest i prosessen, kontaktet Apple-sjef Tim Cook, for å tilby dem å kjøpe hele Tesla.

På dette tidspunktet skal verdien av Tesla ha vært en tiendedel av hva det er nå.

- Cook avslo å møte meg, skriver Musk på Twitter:

Ifølge DN, skal amerikanske finansmyndigheter aldri ha fått noen rapporter om et mulig salg. Apple har heller ikke bekreftet innholdet i meldingen.

Kom etter Apple-rapport

Twitter-meldingen kom i kjølvannet av at Reuters i går meldte om at Apple har børstet støv av planene om en elektrisk, førerløs bil. Ifølge Reuters, har Apple mål om å ha bilen klar for produksjon allerede i 2024.

Bilen skal være utstyrt med et batteri som ifølge kilder Reuters har vært i kontakt med, vil løfte teknologien til et nytt nivå, omtrent som det de gjorde med mobilindustrien da de lanserte sin første iPhone i 2007. De skal både være billigere å produsere og ha bedre kapasitet.

Rapporten er i stor grad basert på anonyme kilder og inneholder en rekke «kan» og «muligens». Apple er nemlig kjent for å holde kortene tett til brystet, og det har alltid vært knyttet mange spekulasjoner omkring framtidige lanseringer. Selv om treffsikkerheten har økt noe de siste årene, vet man aldri helt sikkert hva som kommer før det kommer fra den kanten.

Det var i 2014 selskapet startet sitt bilprogram Project Titan, men dette ble lagt på is i 2019 - og 200 ansatte fikk sparken.

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.