Volkswagen ID.2

Kan bli kraftig forsinket

Billigmodellen vil være en viktig modell for Volkswagen, men nå ser det ut til at vi må vente helt til 2026.

ID.2 vil bli Volkswagens rimeligste elbil når den kommer på markedet. Foto: Volkswagen
ID.2 vil bli Volkswagens rimeligste elbil når den kommer på markedet. Foto: Volkswagen Vis mer
Publisert

(Elbil24): I overskuelig fremtid er det duket for et skred av rimeligere elbiler, som virkelig kan få fart på elbilsalget i Europa.

Blant kommende modeller finner vi det som vil bli Volkswagens billigste elbil, ID.2, eller ID.2 All, som den ble døpt første gang den ble avduket.

Dette er en bil med en forventet prislapp på 25.000 euro, eller da 295.000 kroner med dagens høye eurokurs, og kan bli bilen som igjen drar opp Volkswagen-salget. Produsenten har i perioder vært nødt til å stenge fabrikkerdenne høsten på grunn av lav etterspørsel og var ikke en gang inne på topp 10-lista i november med tanke på antall nyregistrerte biler.

På et pressearrangement i Stockholm innrømmet dog designsjefen Andreas Mindt at Volkswagen neppe rekker å lansere i 2025 som først forespeilet.

– Den risikerer å komme første halvår 2026. GTI-modellen kan komme omtrent et halvt år senere, var beskjeden Mindt hadde til de fremmøtte ifølge svenske Carup.

Han begrunner forsinkelsen med at komplekse prosesser med både lovverk og software trekker ut tiden.

ID.2 i basisversjon får 231 hestekrefter og 0–100 på under sju sekunder, mens GTI-utgaven blir enda heftigere.

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.