Volvo EX30

Kan bli Volvos nye bestselger - nå er datoen klar

Elektriske Volvo EX30 får premiere 7. juni. Her er det vi vet så langt.

SNIKTITT: Dette er foreløpig det eneste Volvo har vist av EX30. Bildet vises kun i et par sekunder i en animasjon som er lagt ut på nettsidene deres. Foto: Volvocars.com
SNIKTITT: Dette er foreløpig det eneste Volvo har vist av EX30. Bildet vises kun i et par sekunder i en animasjon som er lagt ut på nettsidene deres. Foto: Volvocars.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): Volvo er blant bilprodusentene som har annonsert en offensiv satsing på elbiler i tiden som kommer. For øyeblikket er de aktuelle med oppgraderte utgaver av kompakt-SUV-en XC40 og coupé-utgaven av samme bil, C40 - og snart kommer også den svære sju-seteren EX90 - som Elbil24 nettopp har fått stiftet nærmere bekjentskap med.

Men snart kommer flere modeller. Blant annet er det ventet en modell som vil ligge mellom XC40 og EX90 i størrelse, bli ikke overrasket om denne får navnet EX60. Men før den tid kommer det en ny, elektrisk kompakt-SUV som får navnet EX30.

Elbil24 er blant mediene som er invitert til avduking av nyheten, og det vil skje onsdag 7. juni. Det opplyser også Volvo på sine nettsider.

Dette vet vi om EX30

Og selv om de denne gangen har holdt kortene tett til brystet, vet vi en del om nyheten allerede.

For det første vet vi at den nye elbilen skal bygges på SEA-plattformen til Geely - selskapet som eier Volvo. Vi vet også at bilen skal produseres i Kina, og at Volvo håper at EX30 skal tiltrekke seg en del yngre kjøpere.

SEA-plattformen skal brukes på flere biler fra Geely-konsernet i tiden som kommer, deriblant norgesaktuelle Zeekr X og Smart #1, sistnevnte prøvekjørte Elbil24 allerede i september. Da ligger det i kortene at den kommer til å dele en god del av egenskapene til disse.

Fortsetter etter videoen

STOR SUV: EX90 kan bestilles allerede i dag, men det er en god stund til de første bilene leveres til norske kunder. Foto: Volvo Vis mer

Kompakt men romslig

Ser vi nærmere på Smart #1, så er den 427 centimeter lang, én centimeter lenger enn Volkswagen ID.3.

Zeekr X er noe lengre, men med tanke på at Volvo XC40 måler 445 centimeter, er det sannsynlig at EX30 vil ligge et sted rundt 430 centimeter.

Akselavstanden er også ventet å være den samme, rundt 275 centimeter - som er langt på såpass kompakte biler. Det lover godt for den innvendige plassen.

Batteripakken i disse bilene er på 66 kWh, og avhengig av motorisering om det er to- eller firehjulsdrift, vil sannsynligvis rekkevidden ligge et sted mellom 400 og 450 kilometer. Maks ladeeffekt er 150 kW, og lading fra 10-80 prosent kapasitet skal være unnagjort på rundt 30 minutter, under optimale forhold.

Og apropos motoriseringer, vet vi allerede at «versting-utgaven» av Smart #1 gjør 0-100 kilometer i timen på svimlende 3,9 sekunder. Volvo EX90 vil garantert også komme i utgaver myntet på deg som ikke er interesset i å komme sist ut av lyskrysset, for å si den slik.

Kommer snart mer

Det er ventet at det vil komme drypp av informasjon i tiden fram mot lanseringen, og vi vil oppdatere denne saken med mer informasjon så snart den blir tilgjengelig.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.