ÅRETS BIL? Jaguar I-PACE er i sin tredje Årets bil-finale i 2019. Denne gangen World Car of the Year. Foto: Jaguar
ÅRETS BIL? Jaguar I-PACE er i sin tredje Årets bil-finale i 2019. Denne gangen World Car of the Year. Foto: Jaguar Vis mer

World Car Awards 2019:

Kan en elbil bli kåret til verdens beste?

Jaguar I-Pace kan ta storeslem.

Publisert
Sist oppdatert

(Elbil24):

På lik linje som både Norge og Europa årlig kårer Årets Bil i sine respektive områder, blir også årets bil i verden kåret hvert år, gjennom konkurransen med det treffende navnet World Car Awards.

I den norske konkurransen var det elbilen Jaguar I-Pace som gikk av med seieren. I Europa kan en elbil for andre gang i historien vinne Car of the Year Europe, dersom den samme bilen går helt til topps. Også her er Jaguar i-Pace i finalen. Vinneren kåres mandag 4. mars under den internasjonale bilmessen i Geneve.

I-PACE i finalen - igjen

Og jammen er ikke Jaguar I-Pace også blant finalistene når World Car of the Year skal kåres.

Finalister i World Car awards 2019

  • Audi e-tron
  • BMW 3 Series
  • Ford Focus
  • Genesis G70
  • Hyundai Nexo
  • Jaguar I-PACE
  • Mercedes-Benz A-Class
  • Suzuki Jimny
  • Volvo S60/V60
  • Volvo XC40

I alt 39 kandidater har vært med i konkurransen, og etter nøye utvelgelse av juryen står ti finalister klare.

Av disse ti finner vi blant annet to batterielektriske, og en hydrogenelektrisk.

Og kanskje ikke overraskende er det at nettopp Jaguar I-PACE og Audi e-tron som er med i finalen, i tillegg til Hyundai Nexo, som har hydrogen som energilager.

I-PACE har allerede vunnet den norske kåringen, og er eneste elbil som har klart seg helt til finalen i den europeiske versjonen.

Audi e-tron på sin side klarte ikke å levere bil i tide til den norske konkurransen, men flere trodde at den trolig ville slått I-PACE på målstreken dersom den hadde vært med.

Historisk seier?

I alt 86 jurymedlemmer fra 25 nasjoner skal nå finne frem til hvem som fortjener prisen for Årets bil. Av disse er 82 stykker motorjournalister.

Kriteriene for bilene er at må være på markedet i minst fem land og på minst to kontinenter innen 1.januar det året kåringen holdes.

Kun en gang før, siden konkurransens start i 2004, har en elbil vunnet den prestisjefulle prisen. Det var Nissan Leaf i 2011, da samme bil også ble Årets bil i Europa.

De ti finalistene vil bli redusert til tre toppfinalister, før vinneren annonseres under New York International Auto Show i april. Da får vi det endelige svaret.

Vi bryr oss om ditt personvern

elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer