Vålerengatunnelen i Oslo skal oppgraderes. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
Vålerengatunnelen i Oslo skal oppgraderes. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer

Vålerengtunnelen:

- Kan få et stort problem

Kapasiteten i en av Oslos mest trafikkerte tunneler halveres.

Publisert

Få gunstige fordeler ved å melde deg inn i Elbil24 PRO!

(Elbil24): Fra 8. juni stenger nordgående løp i Vålerengtunnelen. Statens vegvesen regner med kø.

– Hvis alle som kjører bil i dag fortsetter å bruke bil etter 8. juni, får vi et stort køproblem, sier prosjektleder Stian Ellingsen i Statens vegvesen i en pressemelding.

- Trafikk som skal til og gjennom Oslo, bør finne andre ruter enn Vålerengtunnelen. Å bruke den, blir en omvei. Ikke en snarvei, sier fortsetter Ellingsen.

Vålerengtunnelen er en av Oslos mest trafikkerte tunneler, og vanligvis kjører rundt 65.000 kjøretøy gjennom E6-tunnelen hvert døgn.

Nå skal alt sikkerhetsutstyr i tunnelen skiftes ut, og det skal bygges nye rømningsveier. Samtidig skal tunnelen forsterkes på vegne av Bane Nor, som skal legge nye spor på tunneltaket.

Stengingen av nordgående løp betyr at kapasiteten halveres.

Løpet vil være stengt fram til månedsskiftet september-oktober. Deretter stenger sørgående løp fram til februar 2021.

– Vi ber de som kan om å gå eller bruke sykkel. De som må kjøre, oppfordres til å velge andre ruter eller reise til andre tider, sier Ellingsen.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.