Goodyear:

Kan revne i fart

Nå tilbakekalles det farlige vinterdekket.

KAN REVNE: Goodyear tilbakekaller et utvalg av dekkmodellen Ultragrip Performance 3. Foto: Goodyear
KAN REVNE: Goodyear tilbakekaller et utvalg av dekkmodellen Ultragrip Performance 3. Foto: Goodyear Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Prøv et pro-medlemskap (fra 29 kroner) og få tilgang til de mest omfattende sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): Goodyear har jevnt og trutt gjort det godt i norske vinterdekktester – senest denne høsten, der deres Ultragrip Ice 3 var blant de beste piggfrie vinterdekkene:

Nå er det ikke akkurat denne modellen som er i søkelyset i dag, men dekkene Ultragrip Performance 3, som det nå blir tilbakekalt enkelte eksemplarer av fra Goodyears side.

– Dekkene kan være påvirket av en produksjonsvariasjon som kan føre til at mønsteret sprekker ved høy hastighet. Dette kan forårsake at mønsteret blir helt eller delvis skadet, noe som igjen kan påvirke kjøretøyets stabilitet og styring, og øke risikoen for en ulykke, heter det seg i beskrivelsen hos EUs rapid alert-system.

Tilbakekallingen gjelder dekk med produksjonsuke 27 i 2023 (tallet 2723 er altså å finne på dekket), og med dimensjonen 235/50R18 101V XL. Dekket er også å få kjøpt i Norge og kan identifiseres med DOT-koden 1K51P ML1R 2723.

Berørte kunder bes kontakte selskapet for å få byttet

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.