Tesla-oppdatering:

Kan stenge funksjonen én uke

Nå kan førere som ikke lystrer oppfordringer fra autopilot-funksjonen få en uke uten som straff.

Tesla introduserer nå en «strike»-ordning for autopilot-funksjonen. Foto: David von Diemar / Unsplash
Tesla introduserer nå en «strike»-ordning for autopilot-funksjonen. Foto: David von Diemar / Unsplash Vis mer
Publisert

(Elbil24): Mange medier skrev forrige uke om at Tesla tilbakekalte to millioner biler.

Men der vi i Norge forbinder tilbakekallinger med at bilene må inn på verksted for utbedring, handler dette om at Tesla er nødt til å oppdatere autopilot-funksjonen i amerikanske biler.

Det etter at trafikksikkerhetsorganet NHTSA har kommet frem til at systemet ikke er godt nok med tanke på å forhindre feilbruk.

Den nye oppdateringen med versjonsnummer 2023.44.30.2 skal ifølge Notateslaapp gjøre vei i vellinga. Blant grepene som gjøres er at advarslene på skjermen får større skrift og mer prominent plassering på Model 3 og Y, det blir mulig å aktivere autopilot ved å trekke spaken én gang ned fremfor to og det blir stilt større krav til at føreren følger med når man nærmer seg lyskryss eller stoppskilt.

For å lure Teslas autopilot henges det motvekter på rattet. Vis mer

Kan bli stengt ute

En del av oppdateringen gjelder også norske biler, og det er at Tesla nå introduserer en «straff» for den som misbruker autopilot-funksjonen.

Dersom du ikke holder i rattet eller ikke følger med på veien, blir du advart av bilen både med plinging og på skjermen om at du må ta grep. Om du ikke gjør det, ender det opp med at autopilot-funksjonen slås av og blir utilgjengelig for resten av kjøreturen.

Nytt er imidlertid at man ved fem såkalte «forced autopilot disengagements», eller «tvungne autopilot-avbrudd» om vi oversetter til norsk, mister tilgang til funksjonen i én uke.

Du vil fortsatt kunne bruke adaptiv fartsholder, men da ikke funksjonen der bilen også svinger på rattet.

Selv har vi sett nordmenn som på Facebook har postet bilde av at de har fått opp denne advarselen og har «fire liv» igjen.

Juleoppdatering

Denne oppdateringen er altså en annen enn den store juleoppdateringen som sendes ut til Tesla-eiere i disse dager, også norske.

Den er spesielt velkommen for dem med nyere biler, uten parkeringssensorer, siden det kamerabaserte Tesla Vision-systemet har fått en kraftig oppgradering og nå viser langt flere detaljer i omgivelsene når man skal parkere.

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.