Fisker Alaska

Kan utvides halvannen meter

Flere detaljer om Fiskers kommende pickup.

Fisker Alaska får produksjonsstart i 2025 og har et fiffig ess i ermet. Foto: Fisker
Fisker Alaska får produksjonsstart i 2025 og har et fiffig ess i ermet. Foto: Fisker Vis mer
Publisert

Prøv et pro-medlemskap (fra 29 kroner) og få tilgang til de mest omfattende sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): Fisker dro sløret av intet mindre enn fire nye modeller forleden dag – sportsbilen Ronin, den rimelige Pear, en offroad-utgave av Ocean og pickup-modellen Alaska.

Nå har vi fått mer informasjon om sistnevnte. Fiskers mål er at dette skal være verdens mest bærekraftige pickup.

Lasteplan-magi

En ting som ble demonstrert på Fisker Pear var at bilen ikke hadde noe bagasjeluke, men et lokk som ble trukket ned i resten av karosseriet når du åpnet det – såkalt «Houdini trunk», som Henrik Fisker kalte det. Dermed er det ingen fare i lave parkeringshus, eller dersom bilen bak har parkert tett inntil deg.

Tar ingen ekstra plass når du åpner den. Vis mer

– Alaska bryter med konvensjonen. Den passer ikke inn i noen nåværende segment, da den kombinerer funksjoner fra en mellomstor pickup med egenskapene til en i full størrelse, takket være sitt innovative utvidbare lasteplan, sier Fisker-sjef Henrik Fisker i en pressemelding.

Foto: Fisker
Foto: Fisker Vis mer

For lasteplanet, som i utgangspunktet er 1,37 meter langt, kan forlenges ved behov, faktisk så mye som 1,43 meter som da gir en total lengde på 2,80 meter. Da er riktignok baksetene slått ned. Trenger du dem, kan du allikevel få drøye 90 centimeter ekstra lengde på lasteplanet og fortsatt ha mer enn én passasjer.

Fisker sikter også på å gjøre Alaska til markedets letteste elektriske pickup, som i tillegg får isolert lagringsplass under panseret.

To batteripakker

Alaska skal fås med to batteripakker på henholdsvis 75 og 113 kWh. Rekkevidden på den minste utgaven skal være på 370 kilometer, sannsynligvis oppgitt etter den amerikanske EPA-standarden, som er strengere enn WLTP-standarden her i Europa. Med det store batteriet skal bilen kunne ta deg drøye 54 mil på én lading.

Toppspekket skal 0–100-tiden lande rett over 4 sekunder (0–60 mph på 3,9s), og bilen er i utgangspunktet 5,3 meter lang.

Fisker Alaska er bilen for de ekstra tørste. Foto: Fisker
Fisker Alaska er bilen for de ekstra tørste. Foto: Fisker Vis mer

Amerikansk skal det være – Fisker skryter av å ha verdens største koppholder til de ekstra store brusbegerne og en egen cowboyhatt-holder (!). I tillegg skal det finnes rom for arbeidshansker, plass til både lommelykter og annet utstyr i armlenet og et passasjerbrett med nettbrett-holder.

Egen cowboyhattholder i taket – mer amerikansk blir det ikke. Foto: Fisker
Egen cowboyhattholder i taket – mer amerikansk blir det ikke. Foto: Fisker Vis mer

Produksjon i 2025

Produksjonsstart er satt til første kvartal 2025, og Fisker sikter seg inn på 45.000 dollar for innstegsmodellen, eller da snaue 480.000 kroner med dagens kurs.

Selskapet har allerede åpnet for reservasjoner, og det koster 250 dollar å holde av en. Summen er refunderbar.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.