Har du husket å melde deg på vårt nyhetsbrev?
(Elbil24): Pandemien har ført til merkbart færre biler på veiene. Mange er nødt til å sitte på hjemmekontor, andre har mer frivillighet - men velger kanskje hjemmekontor i stor grad likevel. Dette har ført til mindre trafikk på veiene.
Ser vi hele fjoråret og landet under ett, krympet trafikken med 6,1 prosent, til tross for en økning i tungtrafikken.

Så mange biler har forsvunnet fra veiene
Nesten alle ønsker hjemmekontor
Mange bedrifter opplever at ting går rundt - selv om nesten hele arbeidsstokken sitter på hjemmekontor. I en ny undersøkelse fra OsloMet, der 5000 deltok, kommer det fram at nesten alle er positive til å fortsette med hjemmekontor også etter at pandemien er over.
30 prosent sier de ønsker seg to hjemmekontordager i uka, mens 21 prosent ønsker én dag.
Kun 5 prosent sier de ikke ønsker hjemmekontor i det hele tatt, skriver NRK, som omtalte saken først.
En time er for mye
I en annen undersøkelse, som Kantar har utført for NAF, har 4087 personer uttalt seg om hvordan de ser for seg hverdagsreisene etter coronapandemien.
I undersøkelsen er det kun tre prosent som sier de vil akseptere mer enn én times reisevei. Nesten halvparten sier at akseptabel reisetid er mellom 15 og 30 minutter.
Her kommer det fram at spesielt pendlerne ser for seg mer hjemmekontor. Kun 3 prosent sier at mer enn én time reisevei er akseptabelt.

Momsforslag på elbil: Åtte knallkjøp som forblir avgiftsfrie
Pendlere vil være mer hjemme
Hele landet sett under ett, oppgir 19 prosent av pendlerne at de ønsker mer hjemmekontor etter pandemien enn før. For Oslo og Viken isolert, oppgir hele 29 prosent av pendlerne at de ønsker seg mer hjemmekontor.
Det er nærmere én av tre pendlere, i en region som lenge har vært preget av fulle kollektivtransportmidler og lange køer på veiene i rushtiden.
- Dersom mer hjemmekontor blir en ny normal, kan vi vente mindre rush både i trafikken og på kollektivtransporten, sier senior kommunikasjonsrådgiver Ingunn Handagard i NAF.
- Spesielt i områder er trykket på kollektiv er høyt i rushtid vil en tredjedel færre reisende merkes godt, spår hun.
Arbeids- og sosialdepartementet ser nå på hvordan regelverket rundt hjemmekontor skal endres. Gjeldende forskrift er fra 2002, og det har skjedd mye siden den gang - ikke minst med tanke på elektroniske hjelpemidler.
Velkommen til vårt kommentarfelt
Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.