Toyota bZ4X:

Kansellere bilkjøpet? Det kan bli dyrt

Elbil24s test av Toyota bZ4X har ført til at kunder er usikre på om de vil gjennomføre kjøpet av elbilnyheten. Men på generelt grunnlag; hvilke rettigheter har man til eventuelt å kansellere kontrakten på bestilte biler?

SKUFFET I REKKEVIDDETEST: Toyota bZ4X skuffet i rekkeviddetest på Elbil24. Det har fått enkelte til å angre på bestillingen. Men hvilke rettigheter har du som kjøper i slike tilfeller? Foto: Fred Mange Skillebæk.
SKUFFET I REKKEVIDDETEST: Toyota bZ4X skuffet i rekkeviddetest på Elbil24. Det har fått enkelte til å angre på bestillingen. Men hvilke rettigheter har du som kjøper i slike tilfeller? Foto: Fred Mange Skillebæk. Vis mer
Publisert

(Elbil24): «Det blir en telefon til selger i morgen», skriver en fersk bZ4X-eier på Facebook. I gruppa Toyota bZ4X Owners Group Norway, finner vi flere lignende innlegg.

Bakgrunnen er Elbil24s rekkevidde-avsløring på den nevnte elbil-modellen. Dette har ført til usikkerhet blant en del av dem som har bestilt bilen, og flere frykter naturligvis at de har kjøpt en bil som ikke lever opp til forventningene.

Samtidig bedyrer Toyota at de tar situasjonen på største alvor og at de jobber på spreng for å finne løsninger.

Mange har utfordringer

Vi bruker Toyota som eksempel, men de er langt fra alene om å ha utfordringer i dagens bilmarked. Mange importørerer sliter for eksempel med lang leveringstid, og de forskjellige forumene er fulle av kommentarer fra folk som har funnet litt av hvert å sette fingeren på ved sin nyinnkjøpte bil.

Samtidig lever vi i en tid med mye økonomisk usikkerhet, og mange flere enn før må snu på krona for å få endene til å møtes. Biler som ikke kan leveres før på nyåret, kan få både moms og vektavgift - og dermed bli betydelig dyrere, noe som passer dårlig i stramme budsjetter.

Hvilke rettigheter har man?

Det kan med andre ord være mange grunner til at man ønsker å kansellere kontrakten man har inngått med selger.

Så derfor - på generelt grunnlag, hvilke rettigheter har man i en situasjon der man vurderer å kansellere bilkjøpet?

Ifølge forbrukerkjøpsloven har kunden rett til å avbestille et bilkjøp så lenge det skjer før leveringen. Det betyr at selger i slike tilfeller ikke kan fastholde kjøpet eller kreve betaling for bilen.

Det er imidlertid et men her: Om kunde og selger ikke har avtalt et avbestillingsgebyr, kan selger kreve erstatning for tap som følger av avbestillingen. Forbrukerrådet informerer om følgende:

«Denne erstatningen kan bli høy, ettersom selger blant annet kan kreve erstatning for tapt fortjeneste. Avbestillingen er dermed ikke en billig måte å komme seg ut av avtalen på».

Sjekk kontrakten din

Er du blant kundene som vurderer å kansellere bestillingen av Toyota bZ4X - eller en annen bestilling for den saks skyld, bør du med andre ord sjekke kontrakten din nøye og undersøke om du har inngått et avtalt avbestillingsgebyr. Ifølge biladvokat Eirik Teigland er det vanlig at kontrakten inneholder et slikt forhåndsbestemt avbestillingsgebyr.

Hvis du ikke har et avbestillingsgebyr i kontrakten, bør du henvende deg til selger og be om å få vite hva en kansellering eventuelt vil koste deg. Kostnaden vil trolig avhenge av om produksjonen av bilen er påbegynt eller ikke, og hvor lang tid som gjenstår før du får bilen levert.

Gjelder avbestillingen en vare som er lett omsettelig blir det også vanskeligere for selger å kreve deg for en høy sum i avbestillingskostnad.

Vi kjenner også til tilfeller der kjøper har fått gå fra kontrakten uten kostnad. Dette er ofte knyttet til biler med lang venteliste, og der det er andre kunder som venter på tilsvarende konfigurasjon. Det skal imidlertid ikke veldig mye til før en «omfordeling» skaper en del arbeid for selger, så her har man flaks hvis man slipper unna gebyrer.

OMFATTENDE TEST: Hvor sikker er Toyota bZ4X? Videoen viser hvordan det gikk i Euro NCAP-testene høsten 2022. Vis mer

Forsikrer om at kundene vil bli kontaktet

Elbil24 har vært i kontakt med Toyota for å høre om de har en oppfordring til kundene som sitter på gjerdet.

De forsikrer oss om at de jobber med informasjon som skal deles med forhandlerne, som igjen tar direkte kontakt med kundene sine.

Etter hva Elbil24 kjenner til vil denne kontakten skje skriftlig til berørte kunder, og nært forestående.

Siden testen ble publisert har organisasjonen jobbet på høygir, både i Norge og Europa. I nær fremtid kommer det også teknikere fra Japan til Norge for å kartlegge årsaker og tiltak.

Har du erfaringer med kansellering av bilkjøp og vil fortelle andre om det? Send oss en e-post!

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.