Avlyser oppkjøringer

Kansellerer alle oppkjøringer ut mai

Gjelder alle førerkortklasser.

6.000 praktiske førerprøver og 12.000 teoriprøver var avlyst før påske. Nå blir det enda flere. Foto: Henriette E. Busterud
6.000 praktiske førerprøver og 12.000 teoriprøver var avlyst før påske. Nå blir det enda flere. Foto: Henriette E. Busterud Vis mer
Publisert

Har du husket å melde deg inn i Elbil24 PRO?

(Elbil24): Det skriver Statens vegvesen på sine nettsider.

- Bakgrunnen for at vi nå kansellerer de bestilte oppkjøringene ut mai, er at mange av kandidatene ikke har fullført nødvendig opplæring for å kunne gjennomføre oppkjøringen, sier avdelingsdirektør Henning Harsem i Statens vegvesen.

Elbil24 har nylig skrevet om førerkort-køen som hoper seg opp.

Rett før påske var 18.000 prøver avlyst. Nå vil antallet vokse seg mye større de neste seks ukene.

- Dette vil bli krevende, sa direktør Torgeir Abusdal i Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund (ATL) for et par uker siden.

- Må prioritere

Nå blir prioritering av førerkortkandidatene viktig.

- Vi har lagt til rette for at kandidatene som har fått sin oppkjøring kansellert, og er ferdig med nødvendig opplæring, kan prioriteres når vi starter opp igjen, sier Harsem i vegvesenet.

De vil starte opp igjen med oppkjøringer så fort alle krav til smittevern er på plass.

- Vi jobber løpende med dette. Det betyr at det kan bli gjennomført oppkjøringer i løpet av perioden hvor bestillingene nå er kansellert, sier Harsem.

Legger ut timer fortløpende

Samtidig har Statens vegvesen nå besluttet å åpne for timebestillinger.

- Dette er et tilbud for de som ikke kan bruke de digitale tjenestene våre og som må møte på en trafikkstasjon, sier avdelingsdirektør Frode Børstad i Statens vegvesen.

- Vi legger ut timer fortløpende etter hvert som flere trafikkstasjoner får gjennomført nødvendige smitteverntiltak, som montering av plexiglass, sier Børstad.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.