Kia EV6 inn i Guinness rekordbok:

Kia EV6 med ny rekord - knuste Tesla

Aldri tidligere har en elbil brukt mindre tid på å lade ved å krysse USA på tvers.

Kia EV6 imponerer stort. Foto: Fred Magne Skillebæk.
Kia EV6 imponerer stort. Foto: Fred Magne Skillebæk. Vis mer
Publisert

Få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler: Prøv vårt pro-medlemskap for 1 krone første måneden.

(Elbil24): Kia har fått mye oppmerksomhet under Los Angeles Auto Show. Den koreanske bilprodusenten viste frem en konseptversjon av spennende EV9 - en bil som lover høyere ladeeffekt enn noen bil har per i dag.

Kia benyttet også anledningen til å annonsere at de har fått plass i Guinness World Records 2021.

Deres modell EV6 har nemlig satt ny rekord for færrest ladetimer brukt på strekningen New York - Los Angeles.

Har du sett denne?

Elbil24 sjekker om det er mulig å kjøre distansen Oslo - Hemsedal - Oslo (393 kilometer) i en Polestar 2. Video: Bjørn Eirik Loftås, Elbil24 Vis mer

Slo Tesla med over fem timer

Ingen elbil har brukt mindre tid på hurtigladestasjoner når USA krysses på tvers. Rekorden tilhørte tidligere Tesla, men Elon Musk og co. må nå se seg slått.

Kia EV6 fullførte de 4634,7 kilometerne på syv dager og brukte totalt syv timer, ti minutter og ett sekund på hurtiglading.

Ifølge Kia knuste de Teslas tidligere rekord pålydende 12 timer, 48 minutter og 19 sekunder.

Under rekordforsøket brukte Kia EV6 i gjennomsnitt under 20 minutter per ladestopp. Det kan tyde på sjåføren(e) konsekvent ladet bilen da den var mellom 20 og 80 prosent oppladet, som er det optimale.

Ladet hver 21. mil

Inside EVs estimerer at bilen stoppet for å lade minst 22 ganger, noe som betyr at bilen ble kjørt i gjennomsnitt 211 kilometer mellom hvert ladestopp.

- EV6-rekorden viser at Kia vil være ledende i elbilmarkedet, sier visepresident Russel Wager i Kia America.

At Kia EV6 markerer seg på denne måten, beviser nok en gang suksessen til Hyundai Motor Groups E-GMP-plattform.

Elbil24 har tidligere skrevet om hvordan Hyundai Ioniq 5 - som altså er produsert på samme plattform - imponerer stort under lading. Wager i Kia er tydelig på at de skal fortsette å vise muskler.

- Den samme bevisstheten på detaljer, design, kvalitet, teknologi og kjøredynamikk som Kia har blitt kjent for, vil bli funnet i alle nye elektriske kjøretøy vi bringer til markedet, sier Wager ifølge The News Market.

Seks år gammel rekord?

Så er spørsmålet om Tesla eller noen andre umiddelbart kunne utfordret Kia EV6-rekorden. Svaret er trolig ja. Ifølge Inside EVs tyder mye på at den forrige Guinness-rekorden ble satt med en Tesla Model S P85D tilbake i 2015.

Dagens Tesla-modeller lader mye raskere enn for seks år siden. Trolig ville en Tesla Model 3 Long Range bitt bra fra seg om den hadde utfordret EV6 på tvers av USA.

Tesla har dessuten sitt eget superladernettverk i USA. Det er ikke bekreftet hvilke hurigladestasjoner EV6 benyttet seg av, men Electrify America nevnes som det mest sannsynlige.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.