Kia fornyer - endrer logo og slagord

Koreanerne har store ambisjoner innen elbil- og mobilitetstjenester.

NY LOGO: Fra avdukingen av den nye Kia-logoen 6. januar 2021. Foto: Kia
NY LOGO: Fra avdukingen av den nye Kia-logoen 6. januar 2021. Foto: Kia Vis mer
Publisert

Har du husket å melde deg inn i Elbil24 PRO? Det gir tilgang til de beste sakene og en rekke gode medlemsfordeler.

(Elbil24): Med elektrifiseringen står bilindustrien foran store omstillinger de kommende årene, og flere benytter anledningen til å omprofilere selskapene for å demonstrere endringsvillighet.

En av bilprodusentene som ønsker å signalisere at de tar de nye utfordringene på strak arm, er koreanske Kia, som i dag har vist fram både ny logo og nytt slagord:

Kia fornyer - endrer logo og slagord

Her ser du den gamle logoen, med et eldre slagord:

Kia fornyer - endrer logo og slagord

Hvis du tidligere har sett bilder av konseptbilen CV, vil du dra kjensel på logoen - som riktig nok har blitt noe mer raffinert i sin endelige form:

NESTEN FERDIG: Konseptbilen CV var utstyrt med en «nesten ferdig» logo da den ble vist fram i fjor vår. Foto: Kia
NESTEN FERDIG: Konseptbilen CV var utstyrt med en «nesten ferdig» logo da den ble vist fram i fjor vår. Foto: Kia Vis mer

Kia er godt representert på det norske elbilmarkedet med modellene e-Soul (tidligere Soul Electric) og e-Niro. Førstnevnte er den sjette mest registrerte elbilen her til lands. Nå legger Kia om mye av driften, og har en uttalt ambisjon om å ta en ledende posisjon i det globale bilmarkedet ved å fokusere ytterligere på elbiler og introdusere et bredt spekter av mobilitetstjenester i tiden som kommer.

Skal ligne håndskrift

Ifølge selskapet selv skal logoen ligne en håndskrevet signatur, og «dens rytmiske, ubrutte linje formidler Kias ønske om å bringe inspirasjon, og de stigende linjene gjenspeiler Kias like store ambisjoner for merkevaren», heter det i en pressemelding fra selskapet.

- Bilindustrien er i en tid med raske endringer, og Kia tilpasser seg proaktivt til endringene. Den nye logoen representerer vårt ønske om å inspirere kunder når deres mobilitetsbehov utvikler og endrer seg, og våre ansatte til å møte utfordringene vi står overfor i en bransje i så stor endring, sa Kia-sjef Ho Sung Song.

Samtidig presenterte selskapet sitt nye slagord: «Movement that inspires».

Første helelektriske kommer i 2021

Kia er en del av Huyndai Motor Group, og fremtidige elbiler fra selskapet vil være bygget på den nye E-GMP-plattformen. Selskapets første helelektriske modell, en cross-over SUV som går under kodenavnet CV, er ventet på markedet i løpet av 2021.

KIA CV: Den blir nok ikke seende helt slik ut, men Kias første helelektriske bil kommer til å være bygd på konseptbilen CV, som ble vist fram første gang i fjor vår. Foto: Kia
KIA CV: Den blir nok ikke seende helt slik ut, men Kias første helelektriske bil kommer til å være bygd på konseptbilen CV, som ble vist fram første gang i fjor vår. Foto: Kia Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer