Kia fornyer - endrer logo og slagord

Koreanerne har store ambisjoner innen elbil- og mobilitetstjenester.

NY LOGO: Fra avdukingen av den nye Kia-logoen 6. januar 2021. Foto: Kia
NY LOGO: Fra avdukingen av den nye Kia-logoen 6. januar 2021. Foto: Kia Vis mer
Publisert

Har du husket å melde deg inn i Elbil24 PRO? Det gir tilgang til de beste sakene og en rekke gode medlemsfordeler.

(Elbil24): Med elektrifiseringen står bilindustrien foran store omstillinger de kommende årene, og flere benytter anledningen til å omprofilere selskapene for å demonstrere endringsvillighet.

En av bilprodusentene som ønsker å signalisere at de tar de nye utfordringene på strak arm, er koreanske Kia, som i dag har vist fram både ny logo og nytt slagord:

Kia fornyer - endrer logo og slagord

Her ser du den gamle logoen, med et eldre slagord:

Kia fornyer - endrer logo og slagord

Hvis du tidligere har sett bilder av konseptbilen CV, vil du dra kjensel på logoen - som riktig nok har blitt noe mer raffinert i sin endelige form:

NESTEN FERDIG: Konseptbilen CV var utstyrt med en «nesten ferdig» logo da den ble vist fram i fjor vår. Foto: Kia
NESTEN FERDIG: Konseptbilen CV var utstyrt med en «nesten ferdig» logo da den ble vist fram i fjor vår. Foto: Kia Vis mer

Kia er godt representert på det norske elbilmarkedet med modellene e-Soul (tidligere Soul Electric) og e-Niro. Førstnevnte er den sjette mest registrerte elbilen her til lands. Nå legger Kia om mye av driften, og har en uttalt ambisjon om å ta en ledende posisjon i det globale bilmarkedet ved å fokusere ytterligere på elbiler og introdusere et bredt spekter av mobilitetstjenester i tiden som kommer.

Skal ligne håndskrift

Ifølge selskapet selv skal logoen ligne en håndskrevet signatur, og «dens rytmiske, ubrutte linje formidler Kias ønske om å bringe inspirasjon, og de stigende linjene gjenspeiler Kias like store ambisjoner for merkevaren», heter det i en pressemelding fra selskapet.

- Bilindustrien er i en tid med raske endringer, og Kia tilpasser seg proaktivt til endringene. Den nye logoen representerer vårt ønske om å inspirere kunder når deres mobilitetsbehov utvikler og endrer seg, og våre ansatte til å møte utfordringene vi står overfor i en bransje i så stor endring, sa Kia-sjef Ho Sung Song.

Samtidig presenterte selskapet sitt nye slagord: «Movement that inspires».

Første helelektriske kommer i 2021

Kia er en del av Huyndai Motor Group, og fremtidige elbiler fra selskapet vil være bygget på den nye E-GMP-plattformen. Selskapets første helelektriske modell, en cross-over SUV som går under kodenavnet CV, er ventet på markedet i løpet av 2021.

KIA CV: Den blir nok ikke seende helt slik ut, men Kias første helelektriske bil kommer til å være bygd på konseptbilen CV, som ble vist fram første gang i fjor vår. Foto: Kia
KIA CV: Den blir nok ikke seende helt slik ut, men Kias første helelektriske bil kommer til å være bygd på konseptbilen CV, som ble vist fram første gang i fjor vår. Foto: Kia Vis mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.