Kia EV9

Kia snart klare med stor, elektrisk SUV

Kia EV9 kan bli neste bil ut i EV-familien.

KIA EV9: Dette blir sannsynligvis den neste elbilen fra Kia. 17. november får vi vite mer. Illustrasjon: Kia
KIA EV9: Dette blir sannsynligvis den neste elbilen fra Kia. 17. november får vi vite mer. Illustrasjon: Kia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler: Prøv vårt pro-medlemskap for 1 krone første måneden.

(Elbil24): Kia er norgesaktuelle med modellen EV6, som er en sportslig crossover/SUV som har fått meget god score i en rekke tester, ikke minst her på Elbil24.

Men Kia har ikke tenkte å stoppe der. Selskapet, som er en del av Hyundai-gruppen, har en uttalt ambisjon om å ta en ledende posisjon i det globale bilmarkedet, ved å fokusere ytterligere på elbiler og introdusere et bredt spekter av mobilitetstjenester i tiden som kommer.

Nærmere bestemt hele elleve nye elbiler innen 2026.

Og neste ut i EV-familien er sannsynligvis den store SUV-en som har fått navnet EV9. Denne skal også bygges på E-GMP-plattformen, den samme som benyttes på EV6 og Ioniq 5. Det bør blant annet bety god akselavstand, drift på to eller fire hjul - og ikke minst: støtte for 800V-lading med høy effekt gjennom store deler av ladeprosessen.

Foreløpig har Kia kun sluppet konseptbilder som avslører litt av hva vi kan forvente oss av designen.

Artikkel fortsetter etter bildekarusellen

I beskrivelsen skriver Kia at bilen har «et modig ytre design», og at den på innsiden skal vise «det siste innen teknologi og en adaptiv og smart interiørløsning» - med blant annet en svært bred og interaktiv skjerm.

I likhet med blant andre Tesla og Toyota skal også Kia utfordre det tradisjonelle rattet i EV9. Ifølge bildene har dette et ovalt og sammenklemt design, som blant annet bør gjøre det enkelt med inn- og utstigning for bilfører.

IKKE RUNDT RATT: Er det runde rattets dager i ferd med å bli talte? Illustrasjon: Kia
IKKE RUNDT RATT: Er det runde rattets dager i ferd med å bli talte? Illustrasjon: Kia Vis mer

Konseptet skal vises fram i sin helhet under AutoMobility LA, som går av stabelen den 17. november. Vi skal oppdatere saken med flere bilder og data så snart vi har fått dem fra Kia.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.