Kinesiske elbiler

Kina advarer mot å granske elbil-støtte

EU er bekymret for «billige elbiler som ødelegger våre markeder». Nå svarer kinesiske myndigheter.

Billige og subsidierte kinesiske elbiler oversvømmer Europa, noe som på urettferdig vis rammer europeisk bilindustri, hevder EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
Billige og subsidierte kinesiske elbiler oversvømmer Europa, noe som på urettferdig vis rammer europeisk bilindustri, hevder EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Vis mer
Publisert

Prøv et pro-medlemskap (fra 29 kroner) og få tilgang til de mest omfattende sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): EUs beslutning om å granske Kinas statsstøtte til elbilprodusenter vil få negative følger for samhandelen, advarer ledelsen i Beijing.

EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen varslet i forrige uke gransking og hevdet at den kinesiske statsstøtten rammer europeisk bilindustri.

- Billige og tungt subsidierte elbiler fra Kina oversvømmer våre markeder og ødelegger dem, sa hun.

- Vil få negative følger

EUs gransking vil få følger for samhandelen mellom Kina og Europa, advarer kinesiske myndigheter.

- EUs gransking er et tiltak for å beskytte egen industri og sikre såkalt rettferdig konkurranse. Det vil få negative følger for de økonomiske og handelsmessige forbindelsene mellom Kina og EU, heter det i en uttalelse fra det kinesiske handelsdepartementet.

I alle Nios biler sitter stemmeassistenten Nomi. Hun kan gjøre mye rart, men det er ikke alt hun forstår … Vis mer

Storleverandør

Kina anklager videre EU for «proteksjonisme som på alvorlig vis vil ramme forsyningskjedene i den globale bilindustrien».

I tillegg til at Kina står bak mange av de billigste elbilene på markedet, er de også storleverandør av deler til bilprodusenter i Tyskland, Frankrike og Italia. Derfor oppfordrer Kina nå til dialog.

Det er nødvendig for å sikre et rettferdig, forutsigelig og ikke-diskriminerende marked for å utvikle en felles elbilindustri, heter det i uttalelsen fra det kinesiske handelsdepartementet.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.