Funksjoner ved behov:

Kjøp funksjoner fra mobilen

Manglet den nye bilen din funksjoner? Det kan være tastetrykk unna.

FULLE AV UTSTYR: Biler er som regel proppet med utstyr, kanskje mer enn du visste at du hadde. Foto: Audi
FULLE AV UTSTYR: Biler er som regel proppet med utstyr, kanskje mer enn du visste at du hadde. Foto: Audi Vis mer
Publisert

Har du husket å melde deg inn i Elbil24 PRO? Det gir deg tilgang til våre beste saker, og en rekke medlemsfordeler.

(Elbil24:) Har du noen gang kjøpt deg en bil der du angrer på at du ikke lastet på med mer utstyr fra utstyrslisten? Den tid kan snart være over, og i dag lanserer Audi en ny løsning.

Nå skal du kunne kjøpe tjenester og funksjoner i ettertid, og bilen oppdateres i det du bestiller funksjonen.

Løsningen heter "Functions on demand", og er en tjeneste flere bilprodusenter kommer med på sikt, men Audi hevder ikke bare å være først i landet, men at også Norge er det første markedet denne funksjonen blir utprøvd fra deres side.

Over nettet

I praksis foregår dette på samme måte som såkalt OTA-oppdateringer (Over The Air). Her laster bilen ned ny programvare via nettet, og oppdaterer bilen som en pc eller mobiltelefon gjør.

Funksjoner ved behov bruker samme teknologien, og kan enten laste ned det som trengs, eller aktivere funksjoner som allerede ligger i bilen.

Særlig dette siste gir en liten bismak, for bilen din kan allerede ha en rekke funksjoner installert allerede som du ikke har tilgang til. Har du da betalt for funksjoner eller utstyr som du strengt tatt ikke får benytte?

Vel, dette er en løsning vi forbrukere bare må innse er en del av fremtiden.

FoD: Funksjoner ved behov kan kjøpes via bilens app, eller fra en nettportal. Foto: Audi
FoD: Funksjoner ved behov kan kjøpes via bilens app, eller fra en nettportal. Foto: Audi Vis mer

Leie eller eie

Fra Audi sin side kan funksjoner eller tjenester aktiveres gjennom Audi-appen, eller portalen din hos Audi på nettet. Noen funksjoner kan til og med leies, at du aktiverer funksjonen over en periode, eksempelvis den lange ferieturen eller annet.

- For kundene gir dette valgfrihet og muligheten til å tilpasse deler av bilens utstyr etter periodiske behov, eller på permanent basis om det ønskelig, sier Elin Sinervo, Direktør for Audi i Norge i Harald A. Møller.

Vi ser heller ikke bort fra at bilprodusentene nå kommer til å overøse oss med gratis prøveperioder for visse funksjoner, for på den måten å gjøre deg hekta på noe du i utgangspunktet ikke visste at du trengte.

På sikt vil det utarbeides komplette program av tjenester som kan leies eller kjøpes. Foreløpig vil Audi tilby LED Matrix, Audi Smartphone Interface og Parkeringsassistent for enkelte modeller.

Noen funksjoner krever derimot at det sitter hardware, fysiske objekter, i bilene. Andre er en ren programvarefunksjon.

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.