Stengte fjelloverganger

Kjøre over fjellet? Få SMS-varsel om forholdene

Statens vegvesen med nytt tilbud.

KOLONNEKJØRING: Nå kan du få varsel på SMS når en av strekningene du vil følge med på blir stengt eller krever kolonnekjøring. Foto: Ørn Borgen / NTB
KOLONNEKJØRING: Nå kan du få varsel på SMS når en av strekningene du vil følge med på blir stengt eller krever kolonnekjøring. Foto: Ørn Borgen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): Det er ikke bare-bare å ferdes på veien i vårt langstrakte land på vinterstid.

– Vi i Statens vegvesen gjør alt vi kan for å holde veiene åpne for fri ferdsel året rundet, men på vinterstid kan været gjøre det umulig. Når vi må innføre kolonnekjøring eller stenge en vei, er det for å ivareta din sikkerhet. Det kan skje på kort varsel, forklarer Bjørn Laksforsmo, direktør for Drift og vedlikehold i Statens vegvesen.

Særlig fjellovergangene er ofte utsatt for stenging og kolonnekjøring. Vegvesenet tilbyr nå en SMS-tjeneste slik at du kan bli varslet om stengte veier eller kolonnekjøring, og også når strekningen igjen er åpnet for normal trafikk.

Statens Vegvesen tilbyr SMS-varsel for 107 veistrekninger. Skjermbilde: Statens vegvesen
Statens Vegvesen tilbyr SMS-varsel for 107 veistrekninger. Skjermbilde: Statens vegvesen Vis mer

I alt tilbys tjenesten for 107 veistrekninger, og det er gratis å motta SMS-varsler. Alt du trenger å gjøre er å velge ut strekningene som er aktuelle for deg på www.vegvesen.no/fjelloverganger.

HJULBUEN: Vintervær kan føre til at hjulbuen fylles opp med snø og is. Naf har flere råd til deg som opplever at hjulbuen er full av is og snø. Video: Berit B. Njarga. Vis mer

Laksforsmo anbefaler samtidig alle som skal ut på veien til å følge med på vær- og føremeldinger og få oppdaterte vei- og trafikmeldinger på Vegvesenets nettsider.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.