Stengte fjelloverganger

Kjøre på vinterferie? Da er denne appen gull verdt

Slik får du trafikkmeldinger og varsling hvis veien må stenge - rett på mobilen.

UVÆR: Hadde du tenkt deg fra over fjellet i Sør-Norge i dag, bør du kanskje vurdere en annen vei enn Hardangervidda, ifølge Vegvesenet sin trafikk-app. Foto: Bjørn Eirik Loftås
UVÆR: Hadde du tenkt deg fra over fjellet i Sør-Norge i dag, bør du kanskje vurdere en annen vei enn Hardangervidda, ifølge Vegvesenet sin trafikk-app. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): Det er ikke bare-bare å ferdes på veien i vårt langstrakte land på vinterstid. I dag er det for eksempel meldt til dels svært vanskelige kjøreforhold mange steder - og det på dagen da svært mange legger ut på langtur.

– Vi i Statens vegvesen gjør alt vi kan for å holde veiene åpne for fri ferdsel året rundet, men på vinterstid kan været gjøre det umulig. Når vi må innføre kolonnekjøring eller stenge en vei, er det for å ivareta din sikkerhet. Det kan skje på kort varsel, forklarer Bjørn Laksforsmo, direktør for Drift og vedlikehold i Statens vegvesen.

1. SMS-løsningen

Særlig fjellovergangene er ofte utsatt for stenging og kolonnekjøring. Vegvesenet tilbyr derfor en SMS-tjeneste slik at du kan bli varslet om stengte veier eller kolonnekjøring, og også når strekningen igjen er åpnet for normal trafikk.

Statens Vegvesen tilbyr SMS-varsel for 107 veistrekninger. Skjermbilde: Statens vegvesen
Statens Vegvesen tilbyr SMS-varsel for 107 veistrekninger. Skjermbilde: Statens vegvesen Vis mer

I alt tilbys tjenesten for 107 veistrekninger, og det er gratis å motta SMS-varsler. Alt du trenger å gjøre er å velge ut strekningene som er aktuelle for deg på www.vegvesen.no/fjelloverganger.

2. Egen app med oppdateringer og varsler

I tillegg har Statens vegvesen lansert appen «Vegvesenet trafikk»

– I appen finner du trafikkmeldinger, reiseplanlegger og livebilder fra webkameraer langs veiene. Du kan også få varsling hvis en vei blir stengt eller det blir innført kolonnekjøring, forteller Nils Karbø, avdelingsdirektør i Statens vegvesen. Han anbefaler alle som skal ut på veien å laste ned appen.

Du velger selv hvilket geografisk område du vil ha varslinger for, og du kan filtrere hvilken informasjon du ønsker å se. Dersom du reiser ruten ofte kan du lagre området som en favoritt.

Appen finner du Google Play og Apple Store, og den er gratis.

Deler av saken har vært publisert tidligere

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.