Stella Terra:

Kjørte over 100 mil på ren solenergi

Denne bilen trenger aldri å kobles til en lader.

TØFFE TAK: Bilen Stella Terra lades bare ved hjelp av solenergi og har nå forsert 100 mil på tøffe veier i Afrika. Foto: Solar Team Eindhoven
TØFFE TAK: Bilen Stella Terra lades bare ved hjelp av solenergi og har nå forsert 100 mil på tøffe veier i Afrika. Foto: Solar Team Eindhoven Vis mer
Publisert

Prøv et pro-medlemskap (fra 29 kroner) og få tilgang til de mest omfattende sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): Det er mange som jobber med hvordan man kan få elbiler til å bli enda mer bærekraftige enn de er, enten det dreier seg om smart varmestyring i bilen eller mer aerodynamisk utforming.

Solenergi er også et hett tema. Blant annet hadde selskapet Lightyear store planer for en solcelledrevet bil, men selskapet gikk konkurs tidligere i år.

Det har imidlertid ikke vært noe hinder for at andre tør å prøve. Nå har studenter ved Eindhoven teknologiske universitet i Nederland vist at bilen de har laget, Stella Terra, som kun drives av energi fra solceller, har klart å kjøre 100 mil gjennom Marokko og Sahara-ørkenen.

71 mil på én dag

Solar Team Eindhovens bil er en toseter og er utformet for å få plass til så mye solcellepanel som mulig, der man også kan brette ut ekstra paneler når bilen er parkert.

Ladestopp uten kabler. Foto: Bart van Overbeeke
Ladestopp uten kabler. Foto: Bart van Overbeeke Vis mer

På en solrik dag skal Stella Terra klare en rekkevidde på hele 71 mil om man kjører på asfalt, mens rekkevidden på offroad-underlag skal ligge på rundt 55 mil. Her må vi da anta at bilen starter med fulladet batteri og i tillegg fanger opp sollys underveis for å forlenge rekkevidden.

Disse tallene oversteg forventingene studentene hadde før de la ut på turen – bilen hadde rundt 30 prosent lavere forbruk enn forventet.

Vekten er holdt nede så godt som mulig, og egenvekten klokker inn på rundt 1200 kilo. Toppfarten er på 145 km/t.

Turen gjennom det afrikanske landskapet skjedde ikke helt uten dramatikk – blant annet ble styresystemet ødelagt, men med hjelp fra lokalbefolkningen fikk de bilen på veien igjen.

– Stella Terra må tåle de krevende forholdene under off-road-kjøring samtidig som den må være effektiv og lett nok til å bli drevet av solen. Det er derfor vi måtte designe nesten alt for Stella Terra selv, fra fjæringen til inverterne for solcellepanelene, sier Wisse Bos, teamleder for Solar Team Eindhoven.

Han mener bilen ligger 5–10 år foran resten av markedet. Teamet har allerede vunnet World Solar Challenge i Australia fire år på rad.

Flere biler

Terra er ikke den eneste bilen teamet har skrudd sammen. Stella Vita er en bobil som i sin helhet er drevet av solkraft, både til å flytte på seg, men også til å dusje, se på TV og lignende.

Stella Vita er en bobil som kun drives av energi fra solceller. Foto: Solar Team Eindhoven
Stella Vita er en bobil som kun drives av energi fra solceller. Foto: Solar Team Eindhoven Vis mer

Stella Era er en solcelledrevet bil som også kan fungere som en ladestasjon på hjul ved å levere strøm til andre biler eller enheter, mens Stella Vie har plass til fem personer og drives av solenergi. Stella Lux er en energipositiv bil som genererer mer energi enn den bruker i løpet av et år.

– I løpet av en enkelttime får jorden mer energi fra sola enn vi bruker i løpet av ett år, skriver teamet på sine nettsider.

Den er jammen verdt å tygge på.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.