Tatt av politiet

Kjørte på rødt – 690 000 i bot

I Finland er bøtesatsene basert på bilførerens inntekt. Det fikk en finne merke denne uken da han ble tatt for å kjørte på rødt lys.

SKAL BETALE: Den finske milliardæren sier at han skulle ha bremset og ikke kommer til å klage på boten på nesten 700 000 kroner han fikk for å kjøre på rødt lys i Storgatan i Mariehamn på Åland. Foto: Colourbox
SKAL BETALE: Den finske milliardæren sier at han skulle ha bremset og ikke kommer til å klage på boten på nesten 700 000 kroner han fikk for å kjøre på rødt lys i Storgatan i Mariehamn på Åland. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert

Prøv et pro-medlemskap (fra 29 kroner) og få tilgang til de mest omfattende sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24):

Det er ikke lenge siden den finske milliardæren Anders Wikløf fikk en bot på 1,4 millioner kroner for å ha kjørt i 82 km/t i en 50-sone. Nå har han vært ute å kjørt igjen. Denne gang ble han stoppet av politiet etter å ha kjørt på rødt lys i Storgatan i Mariehamn på Åland, skriver Nye Åland.

- Det var enorm kø. Det ble grønt men køen sto stille likevel, til de plutselig begynte å kjøre. Da bilen foran meg kjørte gjennom krysset, skiftet lyset til gult og så til rødt da jeg kom. Politiet sa at jeg var ett sekund for sent inn i krysset, sier Wikløf til Nya Åland.

DYRT NOK: I Norge koster det deg 9 700 kroner og tre prikker i førerkortet dersom du blir tatt for å kjøre på rødt lys. Dyrt nok, mener sikker mange. Foto: Rune Korsvoll
DYRT NOK: I Norge koster det deg 9 700 kroner og tre prikker i førerkortet dersom du blir tatt for å kjøre på rødt lys. Dyrt nok, mener sikker mange. Foto: Rune Korsvoll Vis mer

Politiet stod nemlig og overvåket krysset. Boten ble på litt over 60 000 euro eller 690 000 kroner etter dagens kurs.

- Det er klart at det er litt ergerlig, men jeg tenker ikke å bestride at jeg gjorde en feil. Jeg skulle ha bremset, sier Wikløf.

I Norge er boten for å bli tatt for å kjøre på rødt lys 9 700 kroner, og den er lik for alle. Dyrt nok, mener de fleste.

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.