Xpeng P5:

Klar, ferdig, ferdig...

Skulle ta opp kampen med Tesla Model 3, men stilte knapt til start.

XPENG P5: Sedanen skulle ut og konkurrere med Tesla Model 3 og dens like. Foto: Xpeng
XPENG P5: Sedanen skulle ut og konkurrere med Tesla Model 3 og dens like. Foto: Xpeng Vis mer
Publisert

Få ferske Elbil24-saker rett i innboksen. Meld deg på vårt nyhetsbrev nå

(Elbil24): Xpeng har i en tid forsøkt å slå seg opp i Norge, uten helt å få veldig mye vann på mølla. Hovedårsaken har til nå vært manglende modeller, men i midten av mai åpnet merket sitt første showrom i et av Oslos beste strøk, nærmere bestemt Bjørvika.

De benyttet samtidig anledningen til å lansere to nye modeller for det norske markedet, en oppgradert utgave av kompakt-SUV’en G3, som har fått det nye navnet G3i, og den nye sedanen P5.

Sistnevnte skulle ut og konkurrere mot blant andre Tesla Model 3, men nå ser det ut til at kampen er over allerede før den får begynt.

I en melding fra Xpeng sentralt, gjengitt av Electrek.co, blir det opplyst at modellen P5 nå ikke lenger lar seg bestille i de fire europeiske landene den er lansert, og Norge er nevnt spesifikt.

De fire landene det dreier seg om er Danmark, Nederland, Sverige og Norge. Årsaken skal være den generelle mangelen på råvarer og deler.

-Mange bilmerker har måttet justere deres produksjons- og leveringstider, så vel som prisingen for å imøtekomme disse utfordringene og usikkerheten. Vi forventer at dette vil fortsette, forteller Xpeng sentralt i en melding.

De legger til at de derfor slutter å ta imot ordre på Xpeng P5, og mener dette er til det beste for kundene. Selskapet forteller videre at de vil ha aktiv kommunikasjon mot de kundene som allerede har bestilt bil for å klarlegge situasjonen og forventningene.

Rusk i maskineriet?

Elbil24 har forsøkt å komme i kontakt med både sentrale og lokale representanter for en kommentar, uten å lykkes. At modellen skal stoppes for salg i blant annet Norge, er meldt fra Xpeng sentralt.

Tidligere denne uken meldte det norske bransjenettstedet Bilbransje24.no at det er signaler om rusk i maskineriet mellom Xpeng og den tradisjonsrike norske distributøren Motor Gruppen. Samtidig som Xpeng har inngått avtalen med Motor Gruppen, har de også bygget opp en egen organisasjon i Norge, Xpeng Motors (Norway) AS.

Dette skal i følge Bilbransje24 ha resultert i usikkerhet rundt avtalen mellom Xpeng og Motor Gruppen, en usikkerhet Motor Gruppen naturligvis ikke kan leve med i all den tid de investerer mye penger i den fremtidige driften, en drift som Xpeng gjennom sine metoder ser ut til å heller ville håndtere selv i tiden som kommer.

Elbil24 kommer tilbake med mer informasjon rundt modellen P5 dersom noe nytt skulle bli kjent.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.