HiPhi X og Z:

Klar til å selge kinesiske luksusbiler i Norge

Og de skal kunne leveres på kort tid.

HiPhi X byr på «no touch»-åpning av dørene, og de åpner seg ganske utradisjonelt. Video: Human Horizons Vis mer
Publisert

Prøv et pro-medlemskap (fra 29 kroner) og få tilgang til de mest omfattende sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): Med biler proppfulle av teknologi har den kinesiske bilprodusenten Human Horizons fanget mang en teknologiinteresserts oppmerksomhet siden de ble etablert i 2019.

Og nå kommer bilene til Norge. I Europa er det foreløpig bare i Tyskland og Norge bilene lanseres.

Over millionen

Tidligere i sommer ble prisene på de to foreløpige modellene, X og Z, avslørt. De er tilgjengelige i ulike setekonfigurasjoner og koster fra henholdsvis 1.164.000 kroner (X) og 1.110.000 kroner (Z).

Europasatsingen er ledet av nordmannen Kjell Arne Vold, som blant annet har fartstid fra Tesla og Audi. Da han ledet Audis globale e-tronsatsing var nettopp HiPhi ett av de kinesiske merkene Audi virkelig tok på alvor:

– Jeg kan si, med bakgrunn fra Audi, at bilene til HiPhi ikke står tilbake for tysk premium hva angår teknologi og kvalitetsfølelse – «touch and feel». Som produkt selger disse bilene seg selv, uttalte Wold til Bilnytt i fjor.

Åpner showroom

Det er bransjenettstedet Bilbransje24 (krever abonnement) som nå melder om at Human Horizons åpner showroom på Strømmen storsenter denne uka, der det vil være mulig å ta en nærmere titt på de to modellene.

4-setersutgaven av HiPhi X byr på luksus til dem i baksetet.
4-setersutgaven av HiPhi X byr på luksus til dem i baksetet. Vis mer

Til nettstedet sier salgssjef Victor Leversen at de foreløpig ikke har mottatt noen reservasjoner på bilene, men at ambisjonen er å selge 50 til 70 biler innen året er omme. Bilene skal være klare for umiddelbar levering.

Elbil24 skal selvsagt teste bilene når de blir tilgjengelige, inkludert våre omfattende rekkevidde- og ladetester. I mens kan du lese mer om X-modellen og hva den har å by på her:

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.