MG5 Electric pris og levering

Klare med elektrisk stasjonsvogn - til lavpris

MG klare med elbil nummer tre for det norske markedet, nok en gang kan det se ut til at man får mye for pengene.

Foto: MG
Foto: MG Vis mer
Publisert

(Elbil24): MG er så langt det kinesiske bilmerket som har hatt størst suksess her i Norge, i all hovedsak gjennom den rimelige el-suven MG ZS EV. Den har i skrivende stund blitt registrert i godt over 6300 eksemplarer, og kommer senere i år i en ny utgave.

Men MG har flere modeller på gang, ikke minst Norges rimeligste SUV med drift på alle fire hjul, MG Marvel R, som vi allerede har testet og skjenkete terningkast 5. Den er etter vår mening et av Norges beste kjøp, dersom du er ute etter en bil i den kategorien.

Første elektriske stasjonsvogn

Nå står en tredje helelektrisk nyhet for tur, stasjonsvogna MG5 Electric. Dette er verdens første helelektriske stasjonsvogn (hvis du ikke regner Porsche Taycan Gran Turismo og Sport Turismo som stasjonsvogner),

Med sine 460 x 182 x 154 centimeter plasserer den seg i -segmentet, og den byr på et temmelig romslig bagasjerom på 479 liter. I tillegg kan den ha 75 kilo på taket og trekke tilhenger med totalvekt på inntil 500 kilo. Den norske importøren Norwegian Mobility Group trekker også fram at det er 27 oppbevaringsrom i bilen foran og bak.

Kurante ytelser

Bilen er videre utstyrt med en elektrisk motor som yter maks 156 hestekrefter, med dreiemoment på 280 Nm. Det skal bringe den fra 0 til 100 kilometer i timen på 8,3 sekunder. Toppfarten er 185 kilometer i timen.

Batteripakken er på 61,1 kWh netto, og bilen har en oppgitt WLTP-rekkevidde på 400 kilometer, noe som ikke er hverdagslig i denne prisklassen. Bilen skal kunne hurtiglades med makseffekt på 87 kW, fra 5 til 80 prosent kapasitet på 40 minutter.

LADELUKE FORAN: Som på ZS EV sitter ladeluka foran, over skiltet. Foto: MG
LADELUKE FORAN: Som på ZS EV sitter ladeluka foran, over skiltet. Foto: MG Vis mer

Smarte funksjoner

En nyttig funksjon er støtte for V2L-systemet, der det er mulig å overføre energi fra batteriet til annet utstyr, for eksempel en annen elbil, elsykkel og lignende. Maksimal belastning er 2200 W. Alle typer elektrisk utstyr kan forsynes med strøm fra batteriet.

Bilen er utstyrt med en berøringsskjerm på 10,25 tommer, og infotainmentpakka inkluderer blant annet navigasjonsfunksjon, DAB-radio og støtte for Apple CarPlay og Android Auto. Flere funksjoner skal også være tilgjengelig via en dedikert mobilapp.

RYDDIG: Førermiljøet på MG5 ser oversiktlig og oppdatert ut. Foto: MG
RYDDIG: Førermiljøet på MG5 ser oversiktlig og oppdatert ut. Foto: MG Vis mer

Attraktive priser

MG5 Electric kan prøvekjøres fra april, opplyser den norske importøren, som samtidig forventer at de første kundene kan få bilene sine i mai. Familiebilen får en behagelig startpris, 309.990 kroner for å være nøyaktig.

En bedre utstyr Luxury-versjon har i tillegg klimaregulering, 360-graders parkeringskamera, innvendig speil med automatisk avblending, førersete med elektrisk justering og korsryggstøtte, setetrekk i kunstkinn og 17-tommers lettmetallfelger. Denne koster fra 324.990 kroner.

Som for de andre modellene fra MG, kommer MG5 med 7 års garanti/150.000 kilometer (det som kommer først)

Vi kommer tilbake til flere detaljer når vi får testet bilen. Under videoen ser du de foreløpige dataene vi har fått:

Tekniske data MG5 Electric
Motor:Elektrisk
DrivhjulForhjulsdrift
Effekt:156 hk
Dreiemoment:280 Nm
Batterikapasitet:61,1 kWh
0 - 100 km/t8,3 sek
Toppfart:185 km/t
Ladestandard:CCS (400V)
Ombordlader:11 kW
Hurtiglading:87 kW
Rekkevidde WLTP:400 km
Målt rekkeviddeIkke målt ennå
Bagasjerom:479 liter
Frunk:Nei
Vekt:1562 kg
L x B x H:460 x 182 x 154 cm
AkselavstandIkke oppgitt
Bakkeklaring:Ikke oppgitt
Tilhengervekt:500 kilo
Taklast:75 kilo
Garanti7 år / 150.000 km
Pris:Fra 309.990

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.