Mullen I-Go

Klare med superbillig elbil i Europa

Hvis elbiler skal bli allemannseie, må det også komme flere små, billige bybiler. Mullen I-Go er allerede klare for det europeiske markedet.

RIMELIG LITEN TASS: Mullen I-Go blir en av europas aller billigste elbiler. Foto: Produsenten
RIMELIG LITEN TASS: Mullen I-Go blir en av europas aller billigste elbiler. Foto: Produsenten Vis mer
Publisert

(Elbil24): Det finnes noen små elbiler i markedet, men ikke mange. De er heller ikke særlig rimelige, hvis vi ser på hva som finnes av rimelige alternativer med bensinmotor.

Bekymret over mangel på billigbiler

Flere bilprodusenter har uttrykt bekymring over at elbiler rett og slett blir for dyre, særlig i markeder der de små, billige bybilene dominerer. Utvalget av slike med bensinmotor er stort, og bilene koster ofte bare halvparten av sine elektriske søsken.

Eksempelvis starter Citroëns elbil ë-C4 på 30.000 pund i England, mens Citroën C3 PureTech 83 med bensinmotor starter på 13.000 pund.

- Det er en faktisk trussel at elektrifiseringen har økt bilprisene så mye at folk ikke har råd til biler lengre, sier Citroëns europasjef Arnaud Ribault til Autocar.

Klare med elektrisk billigbil i Europa

Derfor er nyheter som I-Go fra amerikanske Mullen Automotive en god nyhet for markedene der lav pris og kompakt utforming er særlig viktig. Bilen er nå godkjent for bruk i EU, og bilen er lansert både i Storbritannia, Tyskland, Spania, Frankrike og Irland. De første eksemplarene vil rulle på tyske veier allerede i desember, skriver Insideevs.

I-Go er imidlertid ikke et ekte Mullen-produkt, men er lisansiert fra kinesiske Henan Henrey Shiying Vehicle. Den er allerede tilgjengelig i enkelte asiatiske markeder under andre navn. I Kina starter prisen på rundt 90.000 norske kroner, mens den i EU vil starte på rundt 120.000 kroner (11.999 USD) + moms der dette er aktuelt.

Artikkelen fortsetter etter bildekarusellen

Foto: Produsenten

Dette får du

Så hva får du egentlig for pengene? En enkel liten bil med fire seter og et 16,5 kWh-batteri som skal holde til rundt 160 kilometer mellom hver lading, målt etter WLTP-standarden. Som bybil kan det uansett være tilstrekkelig for mange.

Det lille batteriet gjør at bilen ikke veier mer enn 795 kilo, noe som er en vesentlig årsak til et forbruk som altså skal ligge på rundt 1 kWh pr mil.

Den er videre utstyrt med en elektrisk motor på 46 hestekrefter, som sørger for drift på bakhjulene. Makshastigheten er oppgitt til 100 kilometer i timen.

Bilen har videre et lite bagasjerom bak den topphengslede bakluka.

Ikke til Norge - foreløpig

Norge står foreløpig ikke på kartet til Mullen Automotive, men vi blir overrasket om vi ikke ser flere slike små, elektriske kjøretøy også på norske veier etter hvert.

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.