Overgang til elbil:

- Knapt noen vei tilbake når du først har kjøpt deg elbil

Skepsisen til elbiler er i ferd med å dø ut i befolkningen.

Stadig flere nordmenn velger elbil. Og stadig flere sier de vil bytte til elbil neste gang de skal kjøpe bil. Her ser du Norges mest populære elbil - Tesla Model Y. Foto: Steinar André Danielsen.
Stadig flere nordmenn velger elbil. Og stadig flere sier de vil bytte til elbil neste gang de skal kjøpe bil. Her ser du Norges mest populære elbil - Tesla Model Y. Foto: Steinar André Danielsen. Vis mer
Publisert

(Elbil24): Elbil betyr ikke lenger at du må kjøpe deg en flunkende ny bil. Bruktmarkedet for elbiler vokser nær sagt for hver dag som går. I en undersøkelse som Norstat har gjennomført for NAF, svarer 18 prosent at de vil kjøpe en brukt elbil neste gang.

Tilsvarende tall for en brukt bensin- eller dieselbil er 22 prosent.

- Det øker på med elbiler på bruktmarkedet og de er i ferd med å ta over som den dominerende preferansen for bruktbilkjøperne også, sier senior kommunikasjonsrådgiver Nils Sødal i NAF i en pressemelding.

Nye bensin- og dieselbiler på vei ut

Blant de som oppgir at de skal kjøpe helt ny bil dominerer som forventet elbil, mens svært få oppgir at de skal kjøpe en ny hybrid, bensin- eller dieselbil.

Mens 26 prosent vil ha ny elbil, er det bare 5 prosent som vil velge ny diesel- eller bensinbil.

- Det undersøkelsen viser er at til tross for at fordelene for elbilistene stadig snevres inn, så er folk klare til å ta spranget fra bensin- og dieselbil til elbil, mener NAF-rådgiveren.

Elbilistene er ikke i tvil

Blant dem som allerede eier en elbil svarer 6 av 10 at de skal bytte den elbilen de har i en ny elbil neste gang det er aktuelt.

1 av 4 elbilister oppgir at de kommer til å bytte til en brukt elbil.

- Når 84 prosent av elbilistene sier at de skal fortsette å kjøpe elbil, viser det at det nær sagt ikke er noen vei tilbake når du først har kjøpt deg en bil som går på strøm, sier Sødal.

Eierne av ladbare hybrider er vant til å lade bilen og nær halvparten av dem sier at de skal kjøpe en ny eller brukt elbil neste gang de skal bytte bil.

- Ladbar hybrid ser ut til å være som en oppvarmingsøvelse før man går over til en elbil, sier Sødal.

Vi tester Lexus UX 300e, en elbil - med girspak. Vis mer

Bytter ut bensin og diesel

Også blant bensin- og dieselbilistene er det stor interesse for å kjøpe elbil.

Blant bensin- og dieselbilistene oppgir 4 av 10 at de går for en elbil neste gang de skal bytte bil.

- Folk flest kjøper bruktbil. Stadig flere brukte elbiler til salgs gjør overgangen fra flytende drivstoff til strøm enklere. Veien til å få byttet til elbil har rett og slett blitt litt kortere, avslutter Sødal.

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.