Knusende elbil-tall

Norge befester sin posisjon som elbil-land nummer 1.

LADELAND: Andelen nyregistrerte elbiler har økt mot slutten av året, og alt tyder på at den vil vokse videre inn i 2021. Foto: Bjørn Eirik Loftås
LADELAND: Andelen nyregistrerte elbiler har økt mot slutten av året, og alt tyder på at den vil vokse videre inn i 2021. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert

Har du husket å melde deg inn i Elbil24 PRO? Det gir tilgang til de beste sakene, og en rekke gode medlemsfordeler.

(Elbil24): Elbil24 har tidligere meldt om at Europa nå elektrifiseres i ekspressfart, men ikke noe annet sted er farten større enn i Norge. Nå viser ferske tall at andelen elektriske biler er større enn for alle andre drivlinjer - til sammen, dette året. Det melder Norsk elbilforening i en pressemelding.

Økning mot slutten av året

Elbilandelen av nybilsalget har steget fra 42 prosent i 2019 til nesten 53 prosent så langt i 2020, skriver foreningen - og viser til statistikk fra Opplysningsrådet for veitrafikken.

– Corona har naturlig nok satt sitt preg på hele bilbransjen i 2020. Men at folk velger elbil, er det ingen tvil om, sier generalsekretær Christina Bu i Norsk elbilforening.

Elbilandelen passerte 60 prosent tre måneder på rad siste halvår.

Distriktene følger på

– 2020 er også året da elbiler tok av i typiske distriktsfylker. I høstmånedene har vi sett 40 prosents markedsandel i for eksempel Troms og Finnmark, sier Bu.

Elbilforeningens foreløpige prognoser er at markedsandelen for elbiler vil passere 65 prosent i 2021.

Nylig meldte regjeringen at Esa har godkjent momsfritak for elbiler i to nye år. Det er fortsatt ikke avgjort om regjeringen vil videreføre ordningen etter 2021, men målet om at nye fossilbiler ikke blir å få kjøpt hos norske forhandlere etter 2025, står fast.

Fire modeller kjemper om tittelen

Desember ser ut til å bli den måneden det blir registrert flest elbiler dette året, i skrivende stund (28.12) er det registrert 11.778 elbiler denne måneden.

Den store vinneren i desember ser ut til å bli Tesla Model 3, som har kommet i en oppgradert utgave som mange har ventet på. Så langt er det registrert over 3000 nye Model 3 i desember. Det plasserer bilen på en foreløpig tredjeplass året sett under ett.

Fire modeller kjemper om tittelen som årets mest solgte bil. Hvilke, kan du lese mer om i denne saken.

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.