Knusende elbil-tall

Norge befester sin posisjon som elbil-land nummer 1.

LADELAND: Andelen nyregistrerte elbiler har økt mot slutten av året, og alt tyder på at den vil vokse videre inn i 2021. Foto: Bjørn Eirik Loftås
LADELAND: Andelen nyregistrerte elbiler har økt mot slutten av året, og alt tyder på at den vil vokse videre inn i 2021. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert

Har du husket å melde deg inn i Elbil24 PRO? Det gir tilgang til de beste sakene, og en rekke gode medlemsfordeler.

(Elbil24): Elbil24 har tidligere meldt om at Europa nå elektrifiseres i ekspressfart, men ikke noe annet sted er farten større enn i Norge. Nå viser ferske tall at andelen elektriske biler er større enn for alle andre drivlinjer - til sammen, dette året. Det melder Norsk elbilforening i en pressemelding.

Økning mot slutten av året

Elbilandelen av nybilsalget har steget fra 42 prosent i 2019 til nesten 53 prosent så langt i 2020, skriver foreningen - og viser til statistikk fra Opplysningsrådet for veitrafikken.

– Corona har naturlig nok satt sitt preg på hele bilbransjen i 2020. Men at folk velger elbil, er det ingen tvil om, sier generalsekretær Christina Bu i Norsk elbilforening.

Elbilandelen passerte 60 prosent tre måneder på rad siste halvår.

Distriktene følger på

– 2020 er også året da elbiler tok av i typiske distriktsfylker. I høstmånedene har vi sett 40 prosents markedsandel i for eksempel Troms og Finnmark, sier Bu.

Elbilforeningens foreløpige prognoser er at markedsandelen for elbiler vil passere 65 prosent i 2021.

Nylig meldte regjeringen at Esa har godkjent momsfritak for elbiler i to nye år. Det er fortsatt ikke avgjort om regjeringen vil videreføre ordningen etter 2021, men målet om at nye fossilbiler ikke blir å få kjøpt hos norske forhandlere etter 2025, står fast.

Fire modeller kjemper om tittelen

Desember ser ut til å bli den måneden det blir registrert flest elbiler dette året, i skrivende stund (28.12) er det registrert 11.778 elbiler denne måneden.

Den store vinneren i desember ser ut til å bli Tesla Model 3, som har kommet i en oppgradert utgave som mange har ventet på. Så langt er det registrert over 3000 nye Model 3 i desember. Det plasserer bilen på en foreløpig tredjeplass året sett under ett.

Fire modeller kjemper om tittelen som årets mest solgte bil. Hvilke, kan du lese mer om i denne saken.

Vi bryr oss om ditt personvern

elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer