Elbilsalget:

Knuser alle tidligere rekorder

Over 10.000 Model 3 er registrert hittil i år.

TOPPMÅNED: Tesla Model 3 selger så det spruter, i følge registreringsstatistikken for juni. Foto: Tesla
TOPPMÅNED: Tesla Model 3 selger så det spruter, i følge registreringsstatistikken for juni. Foto: Tesla Vis mer
Publisert
Sist oppdatert


Har du husket å melde deg på vårt nyhetsbrev?

(Elbil24): Juni har allerede rukket å utmerke seg, med tanke på antall registrerte elbiler, for allerede før måneden er omme viser registreringstallene at vi går inn i historiens nest beste måned for elbilene.

Rekorden fra mars i år er nok fortsatt utenfor rekkevidde, men juni ender opp som måneden med nest flest registreringer av elbiler gjennom tidene.

Bare i mars ble det registrert over 11.000 elbiler her til lands, et antall vi ikke har vært i nærheten av, verken før eller siden. Nå i juni er det foreløpige tallet rundet 7.300 elbiler.

Båten er lastet med...

Som det var i mars, så er det igjen Tesla Model 3 som drar lasset. I skrivende stund nærmer det seg 3.000 registrerte biler bare av denne modellen alene.

Tesla har med dette brutt en av sine milepæler, for de har nettopp registert Model S nummer 20.000, og Model 3 nummer 10.000 her til lands.

Sistnevnte er en grusing av alle rekorder, på så kort tid.

At rushene kom først i mars, og nå i juni er ikke tilfeldig. Begge månedene er tidspunktet for selsksapets kvartalsavslutninger, og Elon Musk har trigget hele aparatet for å oppnå et rekordkvartal nettopp dette kvartalet.

Volatilt

Det må antagelig til for at investorene ikke skal miste ytterligere interesse, for selskapet har mildt sagt mistet store verdier på børsen den senere tid. Senest i fjor høst ønsket Musk å ta selskapet av børsen til en verdi på 420 dollar per aksje.

Denne uttalelsen fikk han forøvrig kraftig smekk på lanken for, med påfølgende bøter til både han og selskapet, ettersom slike uttalelser er kursdrivende.

I ettertid har verdien falt kraftig, og var på det laveste nede i 179 dollar. Nå har den krabbet noe opp igjen, og står for øyeblikket i 223 dollar, altså nær det halve av hva Musk i høst ønsket å ta det av børs til.

UTLEVERING: Tusenvis av nordmenn har hentet ut en ny Model 3 fra Norges Varemesse på Lillestrøm. Foto: Fred Magne Skillebæk
UTLEVERING: Tusenvis av nordmenn har hentet ut en ny Model 3 fra Norges Varemesse på Lillestrøm. Foto: Fred Magne Skillebæk Vis mer

Flere rekorder i sikte?

I rekordmåneden mars, hadde Tesla leid lokaler av Norges Varemesse for å være i stand til å rulle ut et så høyt antall biler som de gjorde da. Må i juni har de gjentatt dette, men på langt nær like lenge, eller for et like stort antall.

For oss er det gøy å se at det er stor interesse rundt bilen, forteller Even Sandvoll Roland hos den norske importøren.

Han ønsker ikke spekulere i om det blir behov for å leie lokalene på varemessen ved flere tilfeller, men legger til at de fortsatt ser et godt trykk på Model 3, spesielt etter at de lanserte mulighet for hengerfeste på Model 3. Det er tydelig noe nordmenn har behov for.

Den øvrige listen

Som vi tidligere har skrevet, så ligger det normale antallet av registrerte elbiler på rundt 5.000 biler per måned. Så er det perioder der man har spesielle situasjoner der det kommer en båtlast med en eller annen ny modell, som her.

Til nå er det registrert 7.369 elbiler denne måneden, og foruten Tesla Model 3 er det VW e-Golf som ligger på en soleklar andreplass, med 823 eksemplarer.

Etter disse er det Nissan som stjeler siste pallplass, med 592 biler, tett etterfulgt av Audi e-tron, med 553 registrerte biler.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.