Audi e-tron oppgraderes

Kom med gladmelding til e-tron-eiere

Bedre temperaturkontroll, bedre batterikapasitet og lengre rekkevidde tas i mot med takk.

JULEGAVE FRA AUDI: Bedre rekkevidde kommer alltid godt med. Foto: Audi.
JULEGAVE FRA AUDI: Bedre rekkevidde kommer alltid godt med. Foto: Audi. Vis mer
Publisert

Få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler: Prøv vårt pro-medlemskap for 1 krone første måneden.

(Elbil24): Skulle du ha vært tidlig ute med å ha kjøpt deg en Audi e-tron, så angrer du helt sikkert ikke på dette i dag. For selv om den teknologiske utviklingen går videre, finnes det muligheter for oppgraderinger av de fleste elbiler.

Nå annonserer Audi en heftig oppgradering av deres Audi e-tron 55, som ble produsert mellom september 2018, og november 2019.

Elbil24 var som de første i verden, faktisk, ute med vintertest av akkurat denne modellen. Vi hadde det første eksemplaret på test i romjulen 2018, og publiserte den første testen rett etter.

Nå melder Audi at eierne nå vil få tilbud om en større oppgradering, som blant annet vil gi rundt 20 kilometer økt rekkevidde. Dette som en følge av at de frigjør en større del av batteriets reserve, til også å bli tilgjengelig hele tiden.

Det er som kjent to oppgitte kapasiteter for et elbilbatteri, enten netto anvendelig kapasitet, eller bruttokapasiteten, som også inkluderer en buffer for sikkerheten sin del. Nå minskes altså gapet mellom fullverdig brutto effekt, og netto anvendelig effekt – med ca. 2 mil ekstra rekkevidde som resultat.

Bilene må riktig nok inn til en forhandler, eller servicepunkt, for å få oppgraderingen, men dette besøket er det vel verdt. Bilene som er produsert etter 2019 har allerede fått oppgraderingen, noe som kom sammen med lanseringen av Sportback-utgaven.

I tillegg har Audi også endret motorstyringen til å koble den fremre motoren helt ut når den ikke er i bruk. Dette for å slippe at den skal måtte spinne rundt når det ikke er nødvendig, og man sparer på den måten en del energi, som igjen vil gi utslag på rekkevidden.

Oppdateringen skal også gi bedre termiske ytelser, noe som betyr at mindre energi trenger gå med til temperaturstyring av elementer som ikke er i bruk, eksempelvis.

I likhet med Tesla, som nå også har kommet med varmepumpe og fire forskjellige temperatursoner (derav den mye omtalte 8-veis ventilen), har Audi e-tron hatt dette hele tiden. Ved å frikoble en av motorene minsker de behovet for temperaturstyring i disse kretsene. Volumstrømmene i de forskjellige kretsene er også redusert, og mindre energi går som sagt med til kjøling eller varming.

Så kan man si at dette var mye endring til liten nytte, men alle monner drar, og slike oppdateringer vil bare bli mer og mer vanlig for elbilene i tiden som kommer.

Til de som allerede har en Audi e-tron av disse årgangene er det med andre ord bare å smile hele veien til forhandleren.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.