Citroën Ami

- Kommer ikke til Norge likevel

Tvilsomme vinteregenskaper er hovedårsaken til at importøren inntil videre dropper den lille elbilen.

MINI: Liten utenpå, men stor nok inni til to voksne personer. Bli med på kjøretur i Citroën Ami! Vis mer
Publisert

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): Elbiler kommer i alle fasonger og størrelser, og selv om SUV-er står høyest på ønskelisten til majoriteten av norske elbilkjøpere, er det også mange som tenker alternativt. Interessen for lille Citroën Ami er et godt bevis på det.

Bilen kategoriseres som mopedbil, det vil si at den kan kjøres av 16-åringer. Den har god plass til to voksne, og kan være et ypperlig alternativ til vanlig bil, elsykkel og elsparkesykkel i storbyen.

Populær liten tass

Importør Bertel O. Steen har lenge meldt om stor pågang fra potensielle kjøpere, og interessen for å lese om bilen har også vært høy - helt siden vi, som først i Norge, publiserte test av Ami i fjor sommer.

Den gang var planen at bilen skulle tas inn i løpet av høsten. Siden ble dette utsatt, og i sommer fikk vi beskjed fra importøren om at de håpet at salget kunne starte snart, og at de første bilene ville bli levert over nyttår.

Ikke tilpasset norske forhold

Slik gikk det dessverre ikke. En av våre lesere har sendt oss en epost-utveksling med importør Bertel O. Steen, og her kommer det fram at Ami likevel ikke blir tilgjengelig i Norge:

«Etter dialog med fabrikken uken som var ble det kjent at AMI dessverre ikke kommer til Norge. Bilen (mopedbil) får ikke de nødvendige endringene for å kunne takle de 6 månedene i året som kan by på utfordringer når det kommer til lading og kjøring. Dialogen med fabrikken fortsetter, men inntil videre er det ingen lanseringstidspunkt for AMI.»

- Ami er ikke lagt på is, men i første omgang har vi informert forhandlerne om at vi ikke vet når bilen blir tilgjengelig, er svaret Elbil24 får fra PR- og informasjonssjef Stein Pettersen i Stellantis.

Du kan fortsatt lese vår test av bilen her.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.