Ora:

Kommer ikke til Norge likevel

Bilia har snudd – kommer ikke til å ta inn Ora med det første.

Ora Funky Cat har fått fem stjerner i Euro NCAP, men tas nå ikke inn til Norge allikevel. Foto: Ora
Ora Funky Cat har fått fem stjerner i Euro NCAP, men tas nå ikke inn til Norge allikevel. Foto: Ora Vis mer
Publisert

(Elbil24): Ett av de nye bilmerkene vi forventet å se på norske veier i 2023, var kinesiske Ora, som er en del av konsernet Great Wall Motors.

Ifjor meldte nemlig Bilia at de ville ta inn det kinesiske merket, som blant annet har en liten bil med det noe spesielle modellnavnet Funky Cat. Den fikk blant annet fem stjerner i kollisjonstestene til EuroNCAP.

Nå melder Bilbransje24 (krever abonnement) at Bilia har snudd og ikke kommer til å ta inn Ora allikevel.

Årsaken er ganske enkel: Great Wall Motors er blant selskapene som står på Ukrainas «svarteliste», og som da påstås å støtte Russlands tilstedeværelse i landet.

– Vi må forholde oss til realitetene i verden. Det er ingen grunn til å legge skjul på at den kinesiske produsentens virksomhet i Russland i disse tider er problematisk, sier administrerende direktør Frode Hebnes til bransjenettstedet.

Hebnes utelukker riktignok ikke et fremtidig samarbeid når krigen i Ukraina er avsluttet, men har nå flyttet personalet som var tiltenkt Ora over til Xpeng, som Bilia har blitt agent for.

Mer om

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.