KG Mobility

Kommer med fire nye elbiler. Nå vet vi mer om modellene

- Som skapt for norske bilkjøpere.

Konseptutgaven av GKs kommende elektriske pickup har fått navnet O100. Foto: RSA/KG.
Konseptutgaven av GKs kommende elektriske pickup har fått navnet O100. Foto: RSA/KG. Vis mer
Publisert

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): I forrige uke skrev Elbil24 om at Sør-Koreas tredje største bilmerke etter Hyundai og Kia - SsangYong - nå bytter navn til KG Mobility.

Navneskiftet skjer etter at industrikjempen KG Group kjøpte opp den konkurstruede bilprodusenten.

Samtidig ble det kjent at det nå kommer fire nye elbiler fra bilmerket - og at RSA har signert avtale om import i Norge, Sverige og Danmark.

KG delte ikke mye informasjon om de fire nye elbilene, men lovet å komme tilbake med flere detaljer under Seoul Mobility Show.

Inntil 50 mil rekkevidde

Som sagt, så gjort. I Seoul benyttet KG anledningen til å vise frem både produksjonsmodeller og konseptutgaver av sine kommende elbiler.

Mest interessant var det at den eksisterende modellen Torres ble avduket i elektrisk utgave - nå under navnet KG Torres EVX. Dette er en romslig SUV på 4,7 meter, som ifølge KG vil ha stort potensial i Norge.

- Torres EVX er som skapt for norske bilkjøpere. Vi venter at denne vil komme til Norge mot slutten av året, sier salgssjef Steinar Dokken i KG Mobility Norge.

Torres EVX kommer med en batteripakke på 73,4 kWt, noe som skal gi en WLTP-rekkevidde på 420-500 kilometer. Interiøret består blant annet av en stor, dobbel panoramaskjerm. Prisen på Torres EVX vil bli bekreftet etter sommeren.

Steinar Dokken er på plass i Seoul. Her avbildet med Torres EVX. Foto: RSA/KG
Steinar Dokken er på plass i Seoul. Her avbildet med Torres EVX. Foto: RSA/KG Vis mer

Elektrisk pickup

I tillegg til Torres EVX ble det også vist frem tre konseptmodeller som vil komme for salg i løpet av de neste to årene:

  • F100 er en stor elektrisk SUV som vil utformes med et futuristisk design, noe som blant annet kommer frem i frontlyktene, som er basert på såkalte lysblokker.
  • KR10 er en mellomstor elektrisk SUV med retro-design
  • O100 er en ny elektrisk pickup med firehjulsdrift

Ny plattform

KG Mobility viste frem sin nye 4x4 EV-plattform under Seoul Mobility Show. Plattformen er utstyrt med to motorer, og kan veksle mellom to- og firehjulsdrift, avhengig av hvilke kjøreforhold man befinner seg i.

RSA-sjef Frank Dunvold er selv på plass i Seoul. Han mener KG Mobility nå markerer starten på en ny æra.

- Introduksjonen av disse modellene, samt den nye 4x4 EV-plattformen, vil legge grunnlaget for at KG Mobility vil bli svært en konkurransedyktig aktør på det skandinaviske bilmarkedet, sier Dunvold i en pressemelding.

Plattformen er ventet å komme med ladehastighet over 300 kW senere, men her gjenstår lokal testing før endelige spesifikasjoner er klare.

(Har du sett denne?)

SLIK BLIR DEN SEENDE UT: Kia viser for første gang både eksteriør og interiør på Kia EV9. Video: Kia Vis mer

Andre merker

Fra før har RSA bilmerkene Suzuki, BYD, Maxus, JAC og Isuzu i sin portefølje.

- Vi ser frem til å starte som importør for et sør-koreansk bilmerke, ettersom landet har vist en enorm styrke og stor suksess som bilprodusent, sier Dunvold - og legger til:

- KG Group har ekstremt offensive og ekspansive planer for tiden som kommer, og vi gleder oss til å ta fatt på dette. Vi har store ambisjoner for samarbeidet.

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.