Porsche:

Kommer med fire nye elbiler

Vil elektrifisere 80 prosent av salget innen 2030.

FØRST UT: Macan blir den første elektriske Porsche-modellen etter Taycan og lanseres i 2024. Foto: Porsche
FØRST UT: Macan blir den første elektriske Porsche-modellen etter Taycan og lanseres i 2024. Foto: Porsche Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): Porsche har hatt stor suksess med sin Taycan-modell i Norge. Ifølge tall fra elbilstatistikk.no ruller det drøye 5.000 av dem på norske veier, og bare i desember ble det registrert over 500 Taycan-eksemplarer; måneden som for de fleste var et race mot klokka for å slippe nye elbilavgifter. Der var Porsche Taycan blant bilene det var mest å spare på før de nye avgiftene slo inn.

Taycan er selskapets foreløpig eneste elektriske modell, men snart skal det bli flere. Selskapet har et uttalt mål om at 80 prosent av bilsalget skal være helelektrisk innen 2030.

Snart elektrisk Macan

I 2024 skal Porsche lansere en elektrisk Macan. Dette er en bil det har vært lite hemmelighetskremmeri rundt, der testmodeller blant annet har blitt kjørt rundt i Norden for å bli testet på vinterføre. Porsche hadde egentlig planer om å lansere den i år, men ble i fjor sommer nødt til å melde at modellen ville bli forsinket.

Macan er en SUV som bygges på VW-gruppens nye PPE-plattform. Den får blant annet et 800V-anlegg og Porsche lover både lang rekkevidde og svært rask hurtiglading; bilen skal kunne lades med inntil 270 kW effekt, som da gjør unna 5-80 prosent på 25 minutter.

Med et batteri på drøye 100 kWh skal vi ikke se bort ifra en rekkevidde som passerer 50 mil.

…og tre til

Midtveis i tiåret, altså i 2025, er det 718 (Boxster og Cayman) som står for tur. Disse vil til å begynne med da både selges i elektrisk og fossil utgave, der sistnevnte etter hvert blir faset ut.

2025: Porsche 718 blir elektrifisert – etter planen i 2025. Foto: CarSpyMedia/YouTube
2025: Porsche 718 blir elektrifisert – etter planen i 2025. Foto: CarSpyMedia/YouTube Vis mer

Denne modellen har blitt observert blant annet i Sverige og Tyskland, melder alltomelbil.se. På en lynlader i Tyskland kunne man se på skjermen at ladeeffekten lå på 177 kW ved 53 prosent, så også her kan man forvente gode ytelser både hva gjelder fremdrift og lading.

Neste bil som elektrifiseres blir så Porsche Cayenne. Den fjerde generasjonen av SUV-en, som har vært med oss i over 20 år, vil kun bli å få i elektrisk utgave.

I sitt nyhetsrom avslører Porsche dessuten at de vil følge opp med nok en SUV, som skal posisjoneres over Cayenne igjen. Denne skal bygges på den nye SSP Sport-plattformen som Porsche har utviklet, der selskapet blant annet lover «en fullstendig ny opplevelse inni bilen».

Det blir altså mye å glede seg til for Porsche-entusiaster i årene som kommer. Macan, som er først ut, forventes å bli vist ordentlig på bilmessa i Los Angeles medio november.

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.