Nissan Ariya

Kommer med gladnyhet til alle som venter på elbilen

Kunder som venter på Nissan Ariya får kompensasjon.

GLADMELDING: Venter du på en Ariya? Da slipper du i praksis vektavgift og eventuell moms. Foto: Pål Joakim Pollen
GLADMELDING: Venter du på en Ariya? Da slipper du i praksis vektavgift og eventuell moms. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): Det ble et rotterace på tampen av 2022. Aldri før har det vært registrert så mange elbiler på en måned, og mange var i sving for å sørge for at det nødvendige papirarbeidet var gjort før kalenderen bikket over til 2023 og både vektavgift og moms gjorde elbilene dyrere.

Men ikke alle rakk tidsfristen. De som fikk bilen på feil side av årsskiftet, eller fremdeles venter på bil, må betale mer: Vektavgiften gjelder alle biler og er på 12,50 kroner for hver kilo den veier mer enn 500 kg. Moms gjelder eventuelt på kjøpesummen som overstiger 500.000 kroner.

Nissan gir kompensasjon

– Nissan er klar over at de nye avgiftene har skapt hodebry for mange kunder som hadde forventet å unngå disse. Merverdiavgift har vært ventet en stund, men vektavgiften ble dratt opp av sekken av regjeringen i høst og overrasket alle, sier Anders Mamen-Lund, Country Manager for Nissan i Norge.

Nå har Nissan i Norge valgt å kompensere alle som har bestilt en Ariya før 31. desember 2022.

Kompensasjonen tilsvarer de ekstra utgiftene som har blitt lagt på i 2023. For Nissans Ariya-modeller er dette beløpet fra 17.500 til 41.000 kroner avhengig av modell.

Følges opp individuelt

Bestilte du en Nissan Ariya før utgangen av fjoråret vil du i praksis altså få prisen som gjaldt da du bestilte. Nissan opplyser at hver kunde vil bli fulgt opp individuelt, og at forhandlerne ble informert om tiltaket på fredag.

– Vi vet hvor viktig det er for kundene – og bransjen - med forutsigbarhet mht bilavgifter. Denne gang rammet det kunder som hadde forventet levering av sin nullutslippsmodell uten avgifter, men som nå får en dels mye høyere kostnad. Dette kommer på toppen av økte utgifter til mat, strøm og boliglån. Vi ønsker derfor å lette på byrden så godt vi kan og ser frem til å levere mange nye Nissan Ariya i månedene fremover, avslutter Mamen-Lund.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.