Huawei

Kommer med selvkjørende, «futuristisk» SUV i 2023

Har planer om å utvikle totalt åtte modeller sammen med bilgiganten GAC Group.

INVESTERER TUNGT: Bare i år skal Huawei investere en milliard dollar i utvikling av smart bilteknologi. Foto: Huawei
INVESTERER TUNGT: Bare i år skal Huawei investere en milliard dollar i utvikling av smart bilteknologi. Foto: Huawei Vis mer
Publisert

Har du husket å melde deg på vårt nyhetsbrev?

(Elbil24): Å utvikle en elbil i 2021 krever minst like tung kompetanse på elektronikk og datamaskiner, som på tradisjonell mekanikk. Flere og flere funksjoner automatiseres, bilene kommuniserer med hverandre, og en gang i fremtiden vil selvkjørende biler sannsynligvis bli et vanlig syn i trafikkbildet.

Huawei er ett av flere gigantiske teknologiselskaper som mener at de bør spille en sentral rolle i utviklingen av fremtidens bilpark. Selv hevder de blant annet å ha kommet lenger enn Tesla på teknologi for selvkjørende biler, og bekreftet i vår at de vil bruke en milliard dollar på utvikling av bilkomponenter - bare i år:

Utvikler selvkjørende, «futuristisk» SUV

Selskapet har allerede annonsert strategiske samarbeidsavtaler med tre av Kinas største bilprodusenter, deriblant GAC Group (Guangzhou Automobile Group Co., Ltd), som nylig bekreftet at de er godt i gang med å utvikle en «smart og futuristisk SUV» sammen med Huawei.

Ifølge de to selskapene skal det dreie seg om en luksuriøs, heleelektrisk middels til stor SUV med lang rekkevidde. Den skal videre være fullpakket av intelligente billøsninger fra Huawei, inkludert selvkjøring på nivå 4, som er det nest høyeste nivået av autonom kjøring.

Det innebærer at bilen skal kunne håndtere alt av kjøring selv, med unntak av helt spesielle forhold som ekstremvær og kraftig snøfall.

Produksjonsstart 2023

Når det gjelder de øvrige tekniske detaljene, holder de to selskapene fortsatt kortene tett til brystet. Målet skal imidlertid være at bilen skal masseproduseres innen utgangen av 2023.

Huawei og GAC Motor har planer om å utvikle åtte modeller og flere serier av elektriske kjøretøy de neste årene, skriver sistnevnte i en pressemelding.

De får imidlertid konkurranse fra en rekke andre teknologiselskaper. Det kan du lese mer om i saken under.

Mer om

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.