Nio-rykter:

Kommer med to nye på julaften

Ny stasjonsvogn i emning?

2023: ET5 er blant bilene som vil dukke opp i 2023. Nå skal Nio snart dra to nye modeller opp av hatten. Foto: Pål Joakim Pollen
2023: ET5 er blant bilene som vil dukke opp i 2023. Nå skal Nio snart dra to nye modeller opp av hatten. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): Nio er blant de kinesiske produsentene som har gjort seg godt bemerket her til lands. Særlig fordi det er mulig å kjøpe bilene uten batteri og heller inngå en leieavtale der du mot et månedlig beløp abonnerer på batteriet.

Dermed står du fritt til å justere batterikapasiteten du vil abonnere på etter hvert som Nio slipper nye batterier. Foreløpig tilbys 75 og 100 kWh kapasitet, men selskapet legger lite skjul på at det snart vil komme et 150 kWh-batteri.

Abonnementet lar deg dessuten bytte til et fulladet batteri to ganger i måneden på en av Nios batteribyttestasjoner uten ekstra kostnad. Dem finnes det foreløpig tre av i Norge.

AUTOMATISK: I videoen over kan du se hvordan roboter bytter batteri på en Nio ES8 i løpet av få minutter. Video: Nio Vis mer

Nios batteribytte er en åpen standard, som de også tillater andre produsenter å bruke, selv om de fortsatt ser ut til å være alene om akkurat det.

Nylig var deres foreløpig siste modell, ET7, en av tre kinesiske sedaner som vi tok med på en skikkelig rufsete langtur. Hvordan det gikk kan du lese her:

Per i dag ruller det drøye 1000 Nio-eksemplarer på norske veier. Ifølge elbilstatistikk.no er 57 av dem nettopp ET7 (kom nylig i salg), mens brorparten av dem er den forholdsvis store SUV-en ES8. Ifølge Nio har 97 prosent av de norske kjøperne valgt å inngå en leieavtale på batteriet.

Nio Day 24. desember

Den kinesiske produsenten står allerede klar med to nye modeller som vil dukke opp på nyåret: ET5 og EL7. Dem kan du lese om ved å klikke på lenka du nettopp passerte.

Nå inviterer imidlertid selskapet til årets «Nio Day» i Kina – på selveste julaften. Administrerende direktør William Li kan røpe at hele fem nye modeller vil dukke opp i 2023, og at to av dem vil avsløres på dette arrangementet.

Ifølge danske Mobilsiden ryktes det om at én av modellene er en stasjonsvogn, som det angivelig finnes spionbilder av. Sugar Design har brukt disse spionbildene til å lage en konseptskisse av bilen:

Konseptskisse av mulig stasjonsvogn fra Nio. Foto: Sugar Design
Konseptskisse av mulig stasjonsvogn fra Nio. Foto: Sugar Design Vis mer

Utvalget av elektriske stasjonsvogner er foreløpig ganske tynt, og det er en god stund siden SUV-modellene ble mer attraktive i markedet her til lands, men vi er ganske sikre på at det finnes mange som foretrekker denne fasongen også. Nylig ble det også klart at Opel Astra gjenfødes som elbil neste år.

Den andre modellen Nio skal avduke skal ifølge samme kilde være en oppgradert utgave av SUV-en ES8. Uansett er det ikke lenge til vi får svar på om ryktene stemmer.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.