Norgeslansering Lucid Air

Kommer til Norge - skal parkere Tesla på rekkevidde

Norge er prioritert i den europeiske satsingen.

TILSVARENDE: Noe sånt kan bli en realitet i Norge, når Lucid åpner sitt første utstillingslokale i Oslo. Her fra Lucid Centre i Washington, DC, i USA. Foto: Lucid.
TILSVARENDE: Noe sånt kan bli en realitet i Norge, når Lucid åpner sitt første utstillingslokale i Oslo. Her fra Lucid Centre i Washington, DC, i USA. Foto: Lucid. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Elbil24): Vi har tidligere laget saken om de mange nye bilmodellene som skal inn på det norske markedet. En av disse er Lucid, som nylig rullet ut de første bilene til amerikanske kunder. Men merket har også siktet seg inn på det europeiske markedet, og snart der det dags.

Til Bilbransje24 bekrefter Lucid nå at de skal åpne showrom i Oslo.

Lanseringen av merket skal starte i Europa i løpet av året. Norge er derimot ikke først ut, slik vi har vært med en del andre nye bilmerker som skal lansere elbiler for første gang.

- Vi planlegger å åpne Studio i München i mai – deretter Zürich, Amsterdam og så Oslo, sier Kayvan Nikjou, PR- og kommunikasjonssjef for Lucid i Europa, Midt-Østen og Afrika, til Bilbransje24.

Han legger til at Oslo er det prioriterte markedet i Skandinavia, men regner med at showrommet først er på plass i løpet av sommeren neste år – 2023.

STOR SEDAN: Lucid Air blir en direkte konkurrent til Tesla Model S. Foto: Lucid
STOR SEDAN: Lucid Air blir en direkte konkurrent til Tesla Model S. Foto: Lucid Vis mer

Én modell, flere varianter

Lucid har i første omgang utviklet modellen Lucid Air, en stor sedan som er i direkte konkurranse med Tesla Model S. I utgangspunktet er dette en stor sedan, og en bil som egentlig ikke er førstevalget for en norsk bilkjøper.

Lucid lover en rekkevidde på inntil 836 kilometer, målt etter den strenge EPA-standarden. Det skulle i så fall bety mer enn180 kilometer lenger enn hva Tesla lover med sin oppdaterte Model S, som tar utgangspunkt i WLTP.

VIDEO: Hva skjer når en gren på flere hundre kilo treffer taket på en Tesla? Video: Elbil24 Vis mer

En ting er at bilen er stor, en annen at den er en sedan. Norge – og Europa forøvrig – er først og fremst et SUV-marked. Om vi bruker Tesla som eksempel, så er det ikke solgt mange Model S etter at Model 3 og Model Y kom på markedet. Dette er biler som passer vårt marked og bruksmønster bedre, både i størrelse, form og pris.

Bilbransje24 trekker også frem at Lucid Air er en bil med startpris på 77.400 dollar i USA, mens Tesla Model S har en startpris på 95.000 dollar. De norske prisene er det for tidlig å gjette på, men vi skal ikke se bort fra at rimeligste Lucid Air blir rimeligere enn Tesla Model S, også i Norge.

PR-sjefen, Nikjou, melder da også at de ønsker seg flere showrom i Norge, men at de først må se an markedet og interessen.

Lucid Norway AS er allerede etablert, og søker for tiden etter nøkkelpersoner til oppstarten, som altså finner sted neste sommer.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.