Ford F-150 Lightning

Kommer til Norge!

Endelig får norske bilister også kjøre beistet av en pickup.

Den norske lanseringsvideoen for Ford F-150 Lightning. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): Vi fikk en smakebit på Ford F-150 da vi kjørte den på norske veier i høst, men den gangen var det foreløpig ikke aktuelt å lansere den store pickupen i Norge:

Nå melder Ford imidlertid at bilen vil bli å finne på norske veier. Det blir imidlertid få valgmuligheter – norske kunder kan kun kjøpe F-150 med Antimatter Blue Metallic-farge (bildet over), og i første omgang får man kun bilen med det «lille» batteriet på 98 kWh (vs 131 kWh med det største batteriet).

På sine nettsider opplyser dessuten Ford om at antallet er begrenset, og at man må fylle ut kontaktdetaljer for å få videre informasjon om hvordan bilen kan bestilles.

Over millionen

Det er i første runde kun F-150 Lariat launch edition som tilbys norske kunder. Denne har selvsagt firehjulstrekk, 452 hestekrefter/1050 Nm og en oppgitt rekkevidde etter den amerikanske EPA-standarden på 386 kilometer, med et batteri på 98 kWh.

15" skjerm foran, og et digert armlene som kan vippes opp og innrettes slik at det blir som et campingbord. Foto: Fred Magne Skillebæk
15" skjerm foran, og et digert armlene som kan vippes opp og innrettes slik at det blir som et campingbord. Foto: Fred Magne Skillebæk Vis mer

EPA-tallet er tradisjonelt «strengere» enn WLTP-tallet, og selv om det ikke er mulig å konvertere tallet direkte, er det ikke uvanlig at bilene har omtrent 20 prosent høyere WLTP-rekkevidde enn EPA. I så fall snakker vi nok om en rekkevidde på pluss/minus 45 mil etter WLTP-standarden.

0-96 km/t (0-60mph) går på 4,1 sekund, så en kan jo tippe rundt 4,5 sekunder på 0-100-øvelsen.

Veiledende pris på F-150 lander på 1.183.000 kroner (estimert), men Ford opplyser om at prisen vil kunne gå noe ned når de får full oversikt over kostnadene for å konvertere bilen til norske standarder. Det blir også en stund å vente – de første kundene må regne med å få bilen levert rundt juletider.

Slik presenterte Ford sin elektriske pickup tidligere i år. Vis mer

Beist

Amerikanerne har så langt trykket F-150 til sitt bryst. Dette er en svær pickup med 5 seteplasser (baksetet kan også legges ned), og lasteplanet har innebygd vekt for å veie nyttelasten, som er oppgitt til maksimalt 885 kilo.

Foran finner du en gedigen frunk på 400 liter, og på kroken kan F-150 trekke hele 3500 kilo, som da krever førerkort deretter.

Frunken på F-150 er regne sofaen.
Frunken på F-150 er regne sofaen. Vis mer

Bilen støtter også V2L og kan da gi strøm fra bilen til arbeidsverktøy og den slags med inntil 2,3 kW effekt. En 15" stor infotainmentskjerm finnes mellom forsetene, og bilen støtter både CarPlay og Android Auto trådløst.

Du skal imidlertid ha plass i garasjen. F-150 måler hele 5,9 meter i lengderetningen.

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.