Hyundai Kona:

Kona blir tøffere og sikrere

Alderdom ser ikke ut til å påvirke denne Kona, som nå gjennomgår plastisk kirurgi, og litt til.

ANSIKTSLØFTING: Hyundai Kona får noen oppgraderinger som gir den et friskere utseende, og følger den nye familieidentiteten. Foto: Hyundai
ANSIKTSLØFTING: Hyundai Kona får noen oppgraderinger som gir den et friskere utseende, og følger den nye familieidentiteten. Foto: Hyundai Vis mer
Publisert

Har du husket å melde deg inn i Elbil24 PRO? Det gir tilgang til de beste sakene, og en rekke gode medlemsfordeler.

(Elbil24:) Hyundai Kona er den fjerde mest solgte bilen i Norge så langt i år, og er dermed blant de mest populære elbilene vi har på markedet, per i dag. Fra september fikk den en stor konkurrent i VW ID.3, men nå får Kona oppdateringer som helt sikkert ikke gjør den noe mindre populær.

En oppdatert versjon kommer i løpet av første kvartal 2021, og bilen får da en rekke interessante nyheter.

En av suksessfaktorene til Kona er at den er i kompkaktklassen, em klasse biler det finnes mange kunder i, og den har blant markedets beste rekkevidder. Den har varmepumpe, og er en av de bilene på markedet i dag som har minst tap av rekkevidde i kaldt klima, sammenlignet med sommertemperaturer. I tillegg er den fornuftig priset, på et nivå som er innenfor det mange ønsker å legge i bil. Da blir det også godt med salg i en verden der elbil ikke bare anses som et alternativ for fremtiden, men også nåtiden.

Fronten

Ettersom det er svært få endringer med tanke på utseendet, så er det knapt så vi kan kalle den en facelift. Men, det er jo akkurat i fronten den endres, så vi lar det gå. Bilen får nye forntlykter, og denne gangen er det full-LED som teller.

Den har også fått en tett front, ettersom det ikke er behov for særlig luftgjennomstrømning til kjøling og annet.

De små endringene gjør at bilen er blitt 25 millimeter lenger. Hyundai mener at den ekstra lengden gjør at bilen ser mer dynamisk ut, men for å si det med andre ord. 2,5 centimeter er knapt ei gummilist, så forskjellen er ubetydelig.

NYTT ANSIKT: LED hovedlys og tett front er blant nyhetene. Foto: Hyundai
NYTT ANSIKT: LED hovedlys og tett front er blant nyhetene. Foto: Hyundai Vis mer

Det viktigste

Det som faktisk betyr noe er at bilen har fått mer sikkerhetsutstyr. Heriblant finner vi en ryggeradar som ser bakover for deg når du rygger. Denne jobber sammen med en kollisjonsassistent som ser når det kommer kryssende trafikk, eller andre hindre, så bremser den for deg. Et godt sikkerhetsverktøy for å unngå uhell.

Nå kommer den også med blindsonevarsler og kollisjonsassistenten jobber også sammen med dette systemet.

Nytt er det også at den varsler når forankjørende bil begynner å bevege seg. Kjekt når du står i kø og annet. En siste nyhet er at du blir varslet dersom det kommer andre elementer inn i blindsonen når du er i ferd med å gå ut av bilen – en såkalt Safe Exit Warning.

Andre biler, som har elektronisk døråpner, slipper deg ikke ut av bilen i disse tilfellene, rett og slett ved å koble vekk funksjonen for døråpning i de sekundene det befinner seg noe i blindsonen. Av sikkerhetsmessige årsaker lar den deg åpne dersom du gjør et andre forsøk, for det er du som skal bestemme. I den oppgraderte Kona er det fortsatt mekanisk døråpner, men du blir det minste varslet. Det er et pluss.

NY SKJERM: Bilen får nå en 10,25 toms skjerm foran rattet, i tillegg til det samme over midtkonsollen. Foto: Hyundai.
NY SKJERM: Bilen får nå en 10,25 toms skjerm foran rattet, i tillegg til det samme over midtkonsollen. Foto: Hyundai. Vis mer

Det indre teller

Innvendig er den største endringen at bilen har fått digitalt display foran rattet. De analoge instrumentene er historie. Dette er på hele 10,25 tommer, det samme som displayet for infotainmentsystemet i toppen av midtkonsollen blir.

Som en liten prikk over i-en har Hyundai også lagt inn stemningsbelysning i fotbrønnen som et nytt element, men dette må vel mer regnes som et "kjekt-å-ha" element.

Foreløpig har ikke Hyundai sagt noe om endringer i pris, men de har anslått at de oppgraderte utgavene av Kona kommer til landet i løpet av første kvartal 2021.

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.