Lightyear

Konkurs!

Elbil-nyheten lovet rekordlavt forbruk, men to måneder etter produksjonsstart, var det slutt. Og i dag kom nyheten om at selskapet slår seg konkurs.

KOMMER ALDRI PÅ VEIEN: Elbilen Lightyear 2 lovet en rekkevidde på 80 mil, og bilen skulle få en folkelig pris. Men nå er det definitivt slutt på alle planer. Foto: Dutch Lightyear
KOMMER ALDRI PÅ VEIEN: Elbilen Lightyear 2 lovet en rekkevidde på 80 mil, og bilen skulle få en folkelig pris. Men nå er det definitivt slutt på alle planer. Foto: Dutch Lightyear Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): OPPDATERT: Det var med brask og bram at Dutch Lightyear i starten av desember annonserte at produksjonen av elbilen Lightyear 0 var i gang hos finske Valmet.

Bilen, som blant annet skulle utstyres med solcelletak og få rekkevidde på over 60 mil, til tross for at batteripakken bare var på 61,2 kWh, har vært under planlegging i flere år.

Tidligere denne uka kom meldingen om at produksjonen er stoppet, og i dag ble det kjent at selskapet slår seg selv konkurs.

- Vi måtte dessverre stoppe produksjonen av Lighthyear 0. Hele prosessen har gitt selskapet vårt mange verdifulle lærdommer de siste årene, sa Lightyear-sjef Lex Hoefsloot i en uttalelse, ifølge svenske elbilen.se.

Han kom ikke direkte inn på årsaken da, men Lightyear har tidligere uttalt at de som selskap har «møtt utfordringer».

Beslutningen om å legge ned produksjonen kom uventet og reiste flere spørsmål. Hvor mange eksemplarer av Lightyear 0 som så langt var produsert nevnte han heller ikke, ei heller hva som skjer med de som har bestilt bil.

Fortsetter etter videoen

NY ELBIL: Slik presenterer Sony og Honda sin nye elbil, som er under utvikling. Video: Sony/Honda Vis mer

Skulle heller satse på billig-bil

- Nå bruker vi all vår energi på å bygge Lightyear 2 i stedet, uttalte Hoefsloot.

Mens Lightyear 0 hadde en heftig prislapp på hele 250.000 euro, skulle Lightyear 2 bli betydelig billigere bil: Rundt 40.000 euro skulle den på. Modellen skulle etter planen komme i salg i 2025.

DET FØRSTE BILDET: Slik presenterte Dutch Lightyear sin planlangte Lightyear 2. Foto: Dutch Lightyear
DET FØRSTE BILDET: Slik presenterte Dutch Lightyear sin planlangte Lightyear 2. Foto: Dutch Lightyear Vis mer

Men nå er det altså helt slutt, og Dutch Lightyear har slått seg selv konkurs. Dermed var elbileventyret over før det hadde kommet ordentlig i gang.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.