BMW iX xDrive50 og BMW i4 M50

Kraftig byks i prisene

Bestiller du nå, får du uansett ikke bilen før i 2023!

POPULÆR: BMWs mest populære utgave av iX blir vesentlig dyrere. Foto: Bjørn Eirik Loftås
POPULÆR: BMWs mest populære utgave av iX blir vesentlig dyrere. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Elbil24): BMW har fått mye positiv oppmerksomhet rundt sine elbilnyheter iX og i4 den siste tiden, begge fikk for eksempel strålende kritikker i våre forhåndstester:

Ifølge BMW Group Norge har etterspørselen etter de to elbilene vært formidabel, spesielt har interessen for modellvariantene i4 M50 og xDrive50 vært stor. Det har ført til svært lange ventelister, og dersom du bestiller en av disse modellene nå, kan du ikke forvente å få bilen levert før i første kvartal 2023, opplyser kommunikasjonsdirektør Marius Tegneby i BMW Group Norge til Motor.

På grunn av usikkerhet rundt råvarepriser og andre faktorer gjennom 2022, justerer BMW Group Norge nå opp prisene på disse to mest populære modellvariantene, med henholdsvis 80.000 kroner for iX xDrive50 og 40.000 kroner for i4 M50.

Dermed blir nye startpriser 891.720 kroner for iX xDrive50 og 591.720 kroner for i4 M50.

Endringene gjelder kun for nye bestillinger som er foretatt etter 31. oktober. De som allerede har bestilt biler før denne datoen, vil ikke bli rammet av prisøkningen - selv om det kan være svært lenge til de mottar sitt eksemplar.

BMW Group Norge gjør derimot ingenting med prisene på de andre modellvariantene iX xDrive40 (startpris fra 671.720 kroner) og i4 eDrive40 (startpris fra 501.720 kroner). Disse er det dessuten kortere leveringstid på.

De første eksemplarene av iX og i4 er ventet til Norge i november/desember.

Også Tesla har nylig justert opp prisene på flere av sine modeller. Det kan du lese mer om i saken under.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.