Påskeutfart 2023

Krystallklart råd før påsketrafikken: - Bør revurdere taktikken

Påsken står for tur, og mange nordmenn skal ut på veiene. Vil du unngå den verste trafikken, er anbefalingene krystallklare.

UTFART: Påsketrafikken kan være krevende. Her ved Alnabru i Oslo, ventes køene å vokse raskt i morgentimene onsdag. Foto: Vidar Ruud / NTB
UTFART: Påsketrafikken kan være krevende. Her ved Alnabru i Oslo, ventes køene å vokse raskt i morgentimene onsdag. Foto: Vidar Ruud / NTB Vis mer
Publisert

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24):

– Vi kan forvente mye påsketrafikk onsdag 5. april. Da er det lurt å reise hjemmefra grytidlig om morgenen eller sent på kvelden, sier skadeforebygger Therese Hofstad-Nielsen i forsikringsselskapet Fremtind i en pressemelding.

I løpet av påskeuka legger mange nordmenn ut på veien, enten for å dra på hytta eller besøke familien. Fremtind har analysert kjøredata fra nordmenns bilkjøring i påsken 2020 og 2021. Ifølge statistikken er det smart å unngå å reise onsdag morgen. I hvert fall om en vil unngå kø.

– På onsdag er det mye trafikk allerede fra klokken 9, men det roer seg betraktelig etter klokka 15, sier Hofstad-Nielsen.

Minst trafikk på langfredag

Kommersiell direktør Svein Skovly i bompengeselskapet Fremtind Service, som utsteder autopass, bekrefter funnene til Fremtind.

– Fredagen før påske og onsdag er påskeferiedagene hvor norske bilister passerer bomstasjoner klart flest ganger. Langfredag og påskeaften er dagene med minst trafikk. De dagene er det under halvparten så mange bompasseringer som fredag før påske, sier Skovly.

Ladeappen for elbil, Elton, har samtidig delt sine data fra fjorårets påsketrafikk. Dersom du kjører elbil, er det noen tidspunkter man bør unngå dersom en vil slippe ladekø.

Onsdag før skjærtorsdag er presset på de mest brukte lynladerne over dobbelt så høyt som på en gjennomsnittsdag uken før, opplyser leder i Elton, Jørgen Elton Nilsen, i en pressemelding.

Bør revurdere taktikken

– Mange prøver å slippe unna den verste trafikken ved å kjøre på tirsdagen, men i fjor var det 80 prosent høyere trafikk på de mest brukte hurtigladerne denne tirsdagen sammenlignet med en vanlig dag, sier Nilsen.

Om du er blant de som avslutter arbeidsdagen til lunsj tirsdag for å slippe unna trafikken onsdagen før helligdagene, bør du revurdere taktikken, ifølge Nilsen.

– Allerede klokken ti har ladetrafikken tatt seg betydelig opp, og man vil kunne oppleve kø på de mest populære ladestasjonene. Mellom klokken fire og seks topper det seg. Jeg har samtidig full forståelse for at folk med yngre barn vil komme av gårde før det blir for sent, men du kan spare noen timer i bilen ved en sen avreise. Alternativet er å kjøre tidlig skjærtorsdag, opplyser han.

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.