Elbiler og bompenger

Kutter bomprisene fra i dag

Takstene reduseres i alle ringene rundt Oslo - men ikke for personbiler med forbrenningsmotor.

BILLIGERE: Fra i dag blir det billigere å passer bomstasjoner i hovedstaden, men ikke for biler med forbrenningsmotor. Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB
BILLIGERE: Fra i dag blir det billigere å passer bomstasjoner i hovedstaden, men ikke for biler med forbrenningsmotor. Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert

Få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler: Prøv vårt pro-medlemskap for 1 krone første måneden.

(Elbil24): Byrådet og regjeringen inngikk en ny bompengeavtale tidligere i år, der det blant annet ble bestemt at prisene pr passering skulle reduseres for elbiler i takstgruppe 1.

Dette er kjøretøy med en maksvekt på 3500 kilo, noe som i praksis betyr alle elektriske personbiler på markedet.

Flere kroner

På bygrensen og i Osloringen senkes takstene med 3 kroner i rushtid, og 4 kroner utenfor rushtid. I indre ring senkes takstene med 3 kroner utenfor rushtid og 1 krone i rushtid, opplyser Fjellinjen på sine sider.

De nye prisene blir dermed 5 kroner utenom rush og 9 kroner i rushtiden for Indre ring, samt 6 kroner utenom rush og 11 kroner i rushtiden for Osloringen og Bygrensen.

Stillstand for fossilt

For personbiler med forbrenningsmotor blir det ikke noen endringer denne gangen. Det betyr at for bensin- og hybridbiler på inntil 3500 kilo, er prisene fortsatt 18 kroner utenom rush og 22 kroner i rushtiden for Indre ring, samt 22 kroner utenom rush og 28 kroner i rushtiden for Osloringen og Bygrensen.

Kjører du dieselbil er det fortsatt noen kroner dyrere, 2-4 kroner dyrere for hver passering. Flere detaljer finner du hos Fjellinjen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.