Tesla - ladepriser:

Kutter prisene kraftig

Siden desember har Tesla senket ladeprisene med en tredjedel.

BILLIGERE: Tesla kutter nå prisene på lynlading med 33 prosent i snitt. Her fra stasjonen på Rygge, som med sine 42 ladepunkter er den nest største i Norge. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
BILLIGERE: Tesla kutter nå prisene på lynlading med 33 prosent i snitt. Her fra stasjonen på Rygge, som med sine 42 ladepunkter er den nest største i Norge. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): Som de fleste vet er det dyrere å hurtiglade bilen på farten enn å lade den hjemme. Særlig med siste års høye strømpriser (og den tilhørende strømstøtten hjemme) er forskjellen svært høy, og mange aktører tar nå over åtte kroner per kilowattime for å lade på farten.

Tesla har til sammen rundt 1500 ladepunkter i Norge på sine Supercharger-stasjoner, og eierklubben TOCN (Tesla Owners Club Norway) tar jevnlig tempen på hva det koster å lade bilen rundtom i landet.

Den øvelsen har de nettopp gjort igjen, og siden forrige sjekk i desember har den gjennomsnittlige kWh-prisen på Tesla-laderne sunket kraftig – fra 6,58 kroner og helt ned til 4,28 kroner. Det tilsvarer en reduksjon på 33 prosent.

Varierende priser

Tesla opererer ikke med én fast pris på alle ladere, ei heller innenfor samme region, så her kan det være lokale forskjeller mellom to «nabostasjoner». Dels avhengig av strømprisen i regionen og sikkert også basert på konkurransebildet der laderne er plassert og trafikken på dem.

TOCNs undersøkelse viser at prisene strekker seg fra 5,20 kroner per kWh i Treungen i Nissedal til 3,30 kroner i Åfjord i Trøndelag.

Dette er da priser som gjelder for Tesla-eiere og eiere av andre bilmodeller som har abonnement hos Tesla (129 kroner per måned). Prisene gjelder mellom klokka 20 og 16. I «rushtiden» fra 16-20 er prisene typisk 10 prosent høyere. Eiere av andre biler enn Tesla kan nå lade på 80 av selskapets 102 hurtigladestasjoner i Norge.

Om du ikke har Tesla og ikke abonnement, ligger prisene godt over. I snitt går da prisen opp fra nevnte 4,28 kroner til 6,46 kroner mellom 20 og 16. Det er allikevel 1,56 kroner rimeligere enn da prisene ble sjekket i desember.

Hele den fyldige oversikten over prisene per stasjon finner du hos TOCN.

Godt under konkurrentene

Teslas priser er godt under det de fleste av konkurrentene kan by på. Circle K tar per 3. februar 8,89 kroner per kWh, Recharge 8,99 kroner (Sør-Norge), Mer 8,59 kroner, Kople 8,99 kroner og Ionity 8,40 kroner.

Så får vi se om noen av dem svarer på tiltale.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.