Kvinner mer usikre på elbil enn menn: Her er en hovedårsak

Det er spesielt én egenskap kvinner er mer skeptiske til enn menn.

PÅ LANGTUR: Ny elbiler har ofte lang rekkevidde, særlig på sommeren. Men rekkeviddeangsten ser ut til å ramme flere kvinner enn menn, ifølge ny undersøkelse. Foto: Bjørn Eirik Loftås
PÅ LANGTUR: Ny elbiler har ofte lang rekkevidde, særlig på sommeren. Men rekkeviddeangsten ser ut til å ramme flere kvinner enn menn, ifølge ny undersøkelse. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert

aPrøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24):

Mens elbil-andelen på norske veier øker i raskt tempo, er det fortsatt mange som ikke er overbevist om at elbil er det riktige for dem. Nylig presenterte vi oversikten som viste at elbilskepsisen er mindre i byene enn i mange landskommuner, men ikke uten unntak. Det kan du lese mer om i denne saken:

Større skepsis blant kvinner

Men det er ikke bare regionale forskjeller. Nå viser en ny undersøkelse, som Norstat har gjort for Naf, at færre kvinner enn menn vil ha elbil.

I undersøkelsen svarer 38 prosent av kvinnene at deres neste bil blir en elbil, mens 45 prosent av mennene svarer det samme. Det er også et høyere antall kvinner som svarer «vet ikke» på spørsmålet.

Og til tross for at kvinner oppgir et lavere rekkeviddebehov, er det nettopp rekkevidden som gjør at de ofte er usikre på elbil. Mer enn tre av fire kvinner (76 prosent) oppgir at de er redde for å gå tom for strøm på langtur. For menn er tallet 62 prosent.

Et annen interessant funn i undersøkelsen er at menn og kvinner ofte har helt forskjellige argumenter for å velge elbil. Der menn ofte oppgir «høyt teknologisk nivå», oppgir langt flere kvinner «miljø».

Fortsetter etter videoen

SLEEPING KIT: Xpeng G9 leveres med en smart overnattingsløsning for alle som bestiller bilen før 31. mars. I videoen får du se hvordan den fungerer! Vis mer

- Bør kjøre mer

– Vi ser tegn til at flere kvinner enn menn er usikre på elbil, noe som kan ha sammenheng med at færre kvinner enn menn kjører elbil. Vår oppfordring er å gjøre seg kjent med hvilke egenskaper en elbil har og bli sikrere på egne bilvalg, sier pressesjef i Naf, Ingunn Handagard i en pressemelding.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.