Åpner nye ladestasjoner:

Ladekorridoren til Europa er åpnet

Nå blir det enda enklere å legge ferien til Europa med elbil.

EUROPAKORRIDOR: Nå kan du komme deg til Europa ved hjelp av lynrask lading. Foto: Terje Borud / Circle K
EUROPAKORRIDOR: Nå kan du komme deg til Europa ved hjelp av lynrask lading. Foto: Terje Borud / Circle K Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Elbil24):

For bare noen uker siden åpnet Ionity sin første ladekorridor i Norge, i samarbeid med Circle K. Korridoren går fra Stavanger til Oslo, og gjør det lettere å kjøre strekningen uten for mange ladestopp.

Nå fortsetter de satsingen, og knytter Norge sammen med resten av Europa.

Oslo til København

Nå har nemlig Ionitys andre ladekorridor åpnet. Denne gangen gjennom Sverige, fra Strømstad til Malmö.

Stasjonene ligger langs E6, i forbindelse med Circle K stasjoner:

  • Circle K Strømstad E6
  • Circle K Spekerød E6
  • Circle K Varberg Nord
  • Circle K Malmö Vintrie

Innen kort tid skal det også komme lynladere på Circle K Mantorp, Circle K Örebro Västhaga, Circle K Karlstad og Circle K Södertälje Verkstadsvägen.

LYNLADING: På fire stasjoner i Sverige kan du lynlade deg frem til København. Foto: Terje Borud / Circle K
LYNLADING: På fire stasjoner i Sverige kan du lynlade deg frem til København. Foto: Terje Borud / Circle K Vis mer

– Circle K har ett omfattende nettverk med stasjoner på strategiske steder som kommer til å gjøre det enkelt for kundene å ta langdistansereiser i Sverige og videre ut i Europa. Sammen vil vi tilby raske, innovative og behagelige ladeløsninger for kundene våre, sier Jan Haugen Ihle, Regional Manager, Northern Europe Ionity.

Raskere hastighet

En såkalt lynladekorridor er en strekning der lynladere er plassert med jevne mellomrom, for å la elbiler komme seg raskt fram fra A til B.

Til forskjell fra andre pumper i dagens marked, vil hver pumpe levere maksimal effekt, og ikke dele kapasiteten med naboen, noe enkelte er vant til på eksempelvis Tesla sine Superchargere og andre ordinære hurtigladere.

Ionity er et samarbeid mellom BMW Group, Daimler AG, Ford Motor Company og Volkswagen Group med Audi og Porsche. Nettverket tilbyr CCS-lading med en kapasitet opptil 350 kW med 800 volts teknologi.

Hvor mye effekt bilen er programmert til å kunne ta imot, og foreløpig er det Audi e-tron og Tesla Model 3 som kan hente ut mest effekt.

Elbil24 utførte i vinter verdens første ladetest av Audi e-tron, og oppnådde imponerende resultater.

Men det er ventet at det skal komme biler som tar den maksimale lynlader-effekten i løpet av året.

Vil dekke hovedveiene

Samarbeidet mellom Circle K og Ionity startet i 2017. De vill sammen lage et ladenettverk av lynladere som dekket alle hovedveier for langdistanse i Europa.

Allerede finnes det slike lynladestasjoner på ni forskjellige lokasjoner i Norge, seks i Sverige og fire i Danmark, men utbyggingen er bare i startfasen.

Også her til lands kan vi vente oss en kraftig utbygging.

– Vi jobber i tillegg med en korridor mellom Oslo og Bergen, og en korridor mellom Oslo og Trondheim, har Marcus Groll i Ionity tidligere uttalt til Elbil24.

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.