Maxus Euniq MPV

- Ladeproblemet er løst

Software-oppdatering er klar, melder den norske importøren.

SJUSETER: Maxus Euniq MPV kommer både som sjuseter personbil og varebil med to seter. Ombygging fra personbil til varebil skjer i Norge. Foto: Bjørn Eirik Loftås
SJUSETER: Maxus Euniq MPV kommer både som sjuseter personbil og varebil med to seter. Ombygging fra personbil til varebil skjer i Norge. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert

Har du husket å melde deg på vårt nyhetsbrev?

(Elbil24): Mange opplever utfordringer med hurtigladere, noe vi i Elbil24 tidligere har omtalt i en rekke artikler. Alt fra lav ladehastighet til ladepistoler som låser seg, er dagligdagse utfordringer vi stadig er vitne til.

Får ikke ladet i det hele tatt

Men få har hatt så store problmer som mange eiere av elbiler av merket Maxus. De kan nemlig oppleve at ladestasjon og bil ikke klarer å kommunisere, slik at den ikke får ladet i det hele tatt.

Problemet oppstår på ladestasjoner fra ABB og Delta, og dersom gjenværende batterikapasitet er under 40 prosent. Og det er den gjerne når man plugger den i laderen.

Ifølge den norske importøren Maxus Norge, var de ikke klar over problemet da de lanserte bilen her til lands. Dette skyldes at ladetestene på ABB og Delta-stasjonene i forkant av lanseringen, ble gjennomført med batterikapasitet på over 40 prosent. Dermed slo ikke feilmeldingene ut på testene, skriver selskapet i en pressemelding.

Løsning endelig klar

Selskapet hevder de har jobbet iherdig sammen med ingeniører fra bilfabrikken og produsentene av ladestasjonene den siste måneden, og at de nå har funnet en løsning på problemet.

Eiere av Maxus Euniq MPV kan få løst ladeproblemet gjennom en programvareoppdatering. Forhandlerne av bilen er ansvarlig for å kalle inn kunder til oppdateringen og vil gjøre dette fortløpende i tiden fremover, ifølge selskapet.

- Alle våre forhandlere mottok oppdateringskampanjen fra vår tekniske avdeling onsdag 21 april. Det er ikke meldt om andre utfordringer med hurtiglading, og vi er glade for å være i mål med denne saken, sier sier Bernhard Jahnsen salgssjef for Maxus Norge.

Maxus

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.