Ladepris Oslo

Lading: Har mer enn halvert prisene

Før jul ble det furore da Oslo kommune økte prisene på gatelading kraftig. Nå er de tilbake på nivå med det de var før prisøkningen.

NED IGJEN: Nå er prisene for gatelading i Oslo omtrent på nivå med det de var før prisøkningen før jul. Foto: Gorm Kallestad / NTB
NED IGJEN: Nå er prisene for gatelading i Oslo omtrent på nivå med det de var før prisøkningen før jul. Foto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Publisert

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): Det skapte mye støy da Bymiljøetaten før jul i fjor besluttet å øke prisene på gatelading av elbiler kraftig i hovedstaden – med en prisøkning på opptil 170 prosent.

Eksempelvis ble prisen økt fra 18 til 49 kroner timen enkelte steder, og da med en ladeeffekt på bare 3,6 kW.

Det gav en kWh-pris på over 13 kroner om man fikk full spiker fra laderen, og da brått en kostnad per mil som oversteg både bensin og diesel.

For mange osloborgere er disse gateladerne det nærmeste de kommer en hjemmelader.

Har senket prisene

Kort tid etter ble det besluttet å snu, slik at prisene ble senket igjen. Fortsatt ikke helt ned til nivået før prisøkningen, men i hvert fall til et noe mer overkommelig nivå.

Nå melder Elbilforeningen at prisene for gatelading i Oslo nylig ble senket ytterligere, noe Bymiljøetaten bekrefter. Prisendringen ble gjort 27. februar, og det er snakk om ganske store endringer der flere av prisene er mer enn halvert.

Husk at bilen har et lite batteri også! Artikkelen fortsetter etter videoen.

Før vintersesongen er det lurt å sjekke hvordan det står til med 12 V-batteriet i bilen. Sjekk hvor enkelt det gjøres med et billig multimeter! Vis mer

Fra 13 kroner

I takstgruppe 3051 og 3053, som byr på semihurtig lading, koster det nå henholdsvis 23 og 15 kroner timen på dag- og nattestid. For normalladerne (3052 og 3054) er det enda litt billigere, med timepriser på 20 og 13 kroner.

I de dyreste taktsgruppene, med raskere ladere, kostet det før prisendringen 54 kroner på dagtid og 35 kroner om natten. Altså er prisene her mer enn halvert.

– På vegne av Oslos gateladende elbilister, vil jeg berømme Oslo for at de igjen har skrudd ned prisene, sier generalsekretær Christina Bu i Elbilforeningen.

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.