Dodge Charger Daytona SRT

Lager elbil med eksosrør, girkasse og ekte motorbrøl

Dodge-sjef Tim Kuniskis sier at kundene deres forventer mer enn bare rask akselerasjon.

KLASSISK DESIGN: Dodge Charger Daytona SRT har lånt en rekke designelementer fra klassiske Charger fra sent 60-tall. Foto: Dodge
KLASSISK DESIGN: Dodge Charger Daytona SRT har lånt en rekke designelementer fra klassiske Charger fra sent 60-tall. Foto: Dodge Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): Amerikanske Dodge forbindes gjerne med ruvende biler med kraftig V8-motorer, men også dette bilmerket har begynt å forberede seg på at fremtiden er elektrisk.

Men i motsetning til de fleste av konkurrentene, ønsker ikke Dodge å gi slipp på det karakteristiske motorbrølet, når de i 2024 skal være klare med sin første elbil, som foreløpig har blitt døpt Dodge Charger Daytona.

Foto: Dodge / Stellantis

Ekte motorbrøl

Nå vil du sikkert tenke at flere av de kraftigste elbilene allerede har en form for motorlyd når man akselererer, for eksempel Ford Mustang Mach-E og Porsche Taycan, men dette er i praksis kunstige lyder som kommer ut av høyttalere.

Dodge vil derimot lage «ekte» motorbrøl ved hjelp av luft som presses gjennom rør, sløyfer og kamre. Teknikken skaper pulserende brummelyder, omtrent som på en klassisk V8-er, ifølge bilprodusenten.

Og jo mer du tråkker på pedalen, desto høyere lyd og raskere puls. Og det stopper ikke før lydnivået har nådd 126 desibel, ifølge Dodge. Det er omtrent på nivå med en jetmotor, ifølge Store Medisinske Leksikon.

Bilen vil videre både være utstyrt med eksosrør som lager lyd og en automatisk girkasse som girer. Ingenting er nødvendig på en elbil, men Dodge tror dette er noe kjernemålgruppen ønsker seg.

- Vi tror Charger Daytona blir en bil markedet ikke så komme, men de kommer garantert til å høre at den kommer, sier Dodge-sjef Tim Kuniskis i forbindelse med avdukingen av konseptutgaven av bilen tidligere denne uka.

Klassisk design

Foreløpig er selskapet sparsommelige med tekniske data om bilen, men den skal støtte 800v-lading og ha drift på alle fire hjul som standard.

Konseptbilen har flere designmessige likhetstrekk med klassiske Dodge Charger fra slutten av 60-tallet. Ifølge talspersoner fra Dodge skal den produksjonsklare utgaven være temmelig lik konseptbilen som ble vist fram.

Vi krysser fingre!

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.