Lamborghini

Lamborghini med nye elbil-hint

...men vi må smøre oss med tålmodighet.

Detaljene er få, men mye tyder på at Lamborghinis første elbil skal bygges på den kommende SSP-plattformen. Den gir muligheter for enorme ytelser. Foto: Lamborghini.
Detaljene er få, men mye tyder på at Lamborghinis første elbil skal bygges på den kommende SSP-plattformen. Den gir muligheter for enorme ytelser. Foto: Lamborghini. Vis mer
Publisert

Prøv et pro-medlemskap (fra 29 kroner) og få tilgang til de mest omfattende sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): Sportsbilprodusenten Lamborghini har planer om å gå over til elbiler.

Overgangen vil skje via hybride drivlinjer for på sikt å lansere fullelektriske elbiler.

Det er en stund siden Lamborghini først annonserte denne strategien, men nå bekrefter de den nok en gang.

Først i 2028

I 2028 fødes den første modellen som går på kun strøm.

– Dette fører til hybridisering av hele modellutvalget innen 2024, og i 2028 debuterer den første helelektriske modellen. Allerede identifisert av House of Sant'Agata Bolognese som en 2+2 grand tourer, informerer Lamborghini i en uttalelse gjengitt av blant andre Alltomelbil.

Ny elbilplattform

Så langt har Lamborghini vært veldig forsiktig med å dele detaljer om elbilsatsingen. Men det er interessant at de i første omgang vil prioritere en mer praktisk fireseters GT fremfor en lav sportsbil med to seter.

Lamborghini er del av Volkswagen-konsernet. Det betyr trolig at deres første elbil vil bygges på en splitter ny plattform som skal passe alle modeller i VW-universet.

Den nye plattformen har fått navnet SSP og introduseres fra og med 2026.

  • Har du sett denne?

Enorme krefter

På denne plattformen skal man kunne bygge elbiler fra de minste og billigste i A0-segmentet til de mer luksuriøse og større modellene i et D-segment.

Drivlinjen skal være fullt tilpasningsdyktig med tanke på motoreffekt og kunne levere alt fra 120 til 1300 kW i effekt. Dette tilsvarer fra 160 til 1740 hestekrefter.

En elbil med mange hestekrefter er definitivt noe som kan passe Lamborghini. Kanskje kan modellen bli en konkurrent til det som ryktes å bli Porsches fullelektriske 911-arvtaker. Apropos Porsche - denne må du sjekke ut:

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.