Bildeling i borettslag:

Lanserer ny bildelingstjeneste

Bertel O. Steen kaster seg inn i bildelingsmarkedet med Biliblant.

BILDELING: En ny bildelingstjeneste skal gjøre det lettere for beboere i borettslag og sameier å bruke bil.
BILDELING: En ny bildelingstjeneste skal gjøre det lettere for beboere i borettslag og sameier å bruke bil. Vis mer
Publisert

(Elbil24):

Bertel O. Steen kaster seg inn i konkurransen med blant annet Hertz bilpool og Bilkollektivet, og lanserer sin egen bildelingstjeneste.

Tjenesten, som har fått navnet Biliblant, skal gi beboere i borettslag og sameier enkelt tilgang til biler fra selskapets egen stall.

Pilotprosjekt

Selskapet har denne høsten, i samarbeid med USBL, prøvd ut tjenesten i et pilotprosjekt.

Bertel O. Steen plasserer ut bilene, som kan være Mercedes-Benz, Peugeot, Citroën, Kia, DS eller Opel, på borettslaget egne parkeringsplasser. Beboerne kan reservere bilene og bruke de via en mobilapp, altså trengs ingen nøkkel.

– Vi tenker at dette er en fin tjeneste for de som ikke har muligheten til å eie bil, eller de som trenger en bil nummer 2, forteller Are B. Knutsen, direktør tjenesteutvikling og innovasjon Bertel O. Steen.

Elbiler aktuelt

Foreløpig har de prøvd ut med 3 biler per borettslag, og ingen av disse elbiler. Men dette kan justeres.

– Vi ser at det er ulike behov i ulike borettslag, så her kan borettslagene selv komme med ønsker på vegne av beboerne. For noen kan det være aktuelt med elbiler i stallen for de kortere distansene, mens for andre kan det være ønskelig med en drivstoffdrevne biler for de lengre helgeturene.

Pilotprosjektet har vært i Bjørvika i Oslo og interessen har vært stor. Flere borettslag vil få tilgang til tjenesten fremover parallelt med at tjenesten videreutvikles.

– Blant annet vil Kia Soul Electric, som vi har i stallen, være en veldig aktuell bil å sette inn i borettslagene. Vi gi tilpasse bilene til det aktuelle borettslaget, og de mulighetene som finnes der, for eksempel med tanke på lading av elbil, sier Knutsen.

Prisen for bilene har i pilotprosjektet ligget på 500 kroner per dag + 2 kroner per kilometer man kjører. Men dette kan justeres avhengig av bil. Da er både kostnader for drivstoff eller lading og bompenger inkludert i prisen.

Satser på nye tjenester

Tilbakemeldingen fra beboere som har prøvd tjenesten, er klar; det er både kostnads- og tidsbesparende å benytte en bil iblant fremfor å eie egen bil.

– Bildeling er en ny form for bilhold. Med tjenesten som vi nå leverer vil vi kunne se starten på noe nytt og spennende, nemlig mulighet til å komme seg rundt på en lettvint måte selv om du ikke ønsker å eie egen bil, sier Bjørn Maarud, konsernsjef Bertel O. Steen.

Konserndirektør Bjørn Maarud i Bertel O. Steen. Foto: Bertel O Steen
Konserndirektør Bjørn Maarud i Bertel O. Steen. Foto: Bertel O Steen Vis mer

Biliblant er et resultat av selskapets nye satsing på kundetilpassede produkter og tjenester. Denne satsingen har som mål å styrke Bertel O. Steens posisjon i et marked som ønsker større fleksibilitet.

– Vi ønsker å tilby en rekke tjenester som møter nye kundebehov, og Biliblant gjør seg godt som et tilskudd i denne strategien, uttaler Maarud.

Vi bryr oss om ditt personvern

elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer