Bildeling i borettslag:

Lanserer ny bildelingstjeneste

Bertel O. Steen kaster seg inn i bildelingsmarkedet med Biliblant.

BILDELING: En ny bildelingstjeneste skal gjøre det lettere for beboere i borettslag og sameier å bruke bil.
BILDELING: En ny bildelingstjeneste skal gjøre det lettere for beboere i borettslag og sameier å bruke bil. Vis mer
Publisert

(Elbil24):

Bertel O. Steen kaster seg inn i konkurransen med blant annet Hertz bilpool og Bilkollektivet, og lanserer sin egen bildelingstjeneste.

Tjenesten, som har fått navnet Biliblant, skal gi beboere i borettslag og sameier enkelt tilgang til biler fra selskapets egen stall.

Pilotprosjekt

Selskapet har denne høsten, i samarbeid med USBL, prøvd ut tjenesten i et pilotprosjekt.

Bertel O. Steen plasserer ut bilene, som kan være Mercedes-Benz, Peugeot, Citroën, Kia, DS eller Opel, på borettslaget egne parkeringsplasser. Beboerne kan reservere bilene og bruke de via en mobilapp, altså trengs ingen nøkkel.

– Vi tenker at dette er en fin tjeneste for de som ikke har muligheten til å eie bil, eller de som trenger en bil nummer 2, forteller Are B. Knutsen, direktør tjenesteutvikling og innovasjon Bertel O. Steen.

Elbiler aktuelt

Foreløpig har de prøvd ut med 3 biler per borettslag, og ingen av disse elbiler. Men dette kan justeres.

– Vi ser at det er ulike behov i ulike borettslag, så her kan borettslagene selv komme med ønsker på vegne av beboerne. For noen kan det være aktuelt med elbiler i stallen for de kortere distansene, mens for andre kan det være ønskelig med en drivstoffdrevne biler for de lengre helgeturene.

Pilotprosjektet har vært i Bjørvika i Oslo og interessen har vært stor. Flere borettslag vil få tilgang til tjenesten fremover parallelt med at tjenesten videreutvikles.

– Blant annet vil Kia Soul Electric, som vi har i stallen, være en veldig aktuell bil å sette inn i borettslagene. Vi gi tilpasse bilene til det aktuelle borettslaget, og de mulighetene som finnes der, for eksempel med tanke på lading av elbil, sier Knutsen.

Prisen for bilene har i pilotprosjektet ligget på 500 kroner per dag + 2 kroner per kilometer man kjører. Men dette kan justeres avhengig av bil. Da er både kostnader for drivstoff eller lading og bompenger inkludert i prisen.

Satser på nye tjenester

Tilbakemeldingen fra beboere som har prøvd tjenesten, er klar; det er både kostnads- og tidsbesparende å benytte en bil iblant fremfor å eie egen bil.

– Bildeling er en ny form for bilhold. Med tjenesten som vi nå leverer vil vi kunne se starten på noe nytt og spennende, nemlig mulighet til å komme seg rundt på en lettvint måte selv om du ikke ønsker å eie egen bil, sier Bjørn Maarud, konsernsjef Bertel O. Steen.

Konserndirektør Bjørn Maarud i Bertel O. Steen. Foto: Bertel O Steen
Konserndirektør Bjørn Maarud i Bertel O. Steen. Foto: Bertel O Steen Vis mer

Biliblant er et resultat av selskapets nye satsing på kundetilpassede produkter og tjenester. Denne satsingen har som mål å styrke Bertel O. Steens posisjon i et marked som ønsker større fleksibilitet.

– Vi ønsker å tilby en rekke tjenester som møter nye kundebehov, og Biliblant gjør seg godt som et tilskudd i denne strategien, uttaler Maarud.

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.